Poslovni prostori

Sportski centar Borik izdaje poslovne prostore u dvoranama Borik (16,50 KM/m2 bez PDV-a) i Obilićevo (14,50 KM/m2 bez PDV-a) bez PDV-a.
Za sve informacije možete se obratiti na marketing@scborik.com.


Zahvalnica Banja Luka College-a za pomoć Stonoteniskom turniru BLC-a, OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

Zahvalnica KK Orlovi na profesionalnom radu

Zahvalnica KK Enegija Grawe za organizaciju 5. međunarodnog karate kupa

 Izbor sportiste

Izbor najboljih sportista grada Banjaluke za 2018. godinu

Izbor najbolјeg sportiste grada Banjaluke za 2018. godinu Prvi as Darko Savić prva dama Nikolija Stanivuković Darko Savić (Kajak kanu klub Vrbas) i Nikolija Stanivuković (Atletski klub Borac) izabrani su za najbolјe sportiste Banjaluke za 2018. godinu, na svečanosti koja je održana u Sportskoj dvorani „Borik“, koja ove godine slavi 45. rođendan.
Priznanje Darku Saviću uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, a Nikoliji Stanivuković, Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada.
Po drugi put, jer je bio najbolјi i 2014. godine Savić je ponio laskavu titulu prvog asa Banjaluke, dok je Nikolija Stanivuković odbranila primat, jer je i prije godinu dana bila prva sportski dama.
Stručni žiri je za najuspješniji sportski događaj proglasio teniski ATP čelendž teniski turnir „Srpska Open“, najuspješnija sportska organizacija u ženskoj kategoriji je Ženski košarkaški klub Orlovi, a u muškoj Plivački klub Olimp. Za najtalentovanije sportiste izabrani su Maša Maksimović (Škola šaha Skakač) i Pavle Dujaković (Karate klub Energija). Aleksej Radukić (Stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom Vrbas) najuspješniji je sportista pojedinac u sportu za invalidna lica.
Poznatom košarkaškom radniku Radetu Saviću pripala je nagrada za životno djelo, dok je Marinko Umičević dobio specijalnu nagradu za doprinos u afirmaciji i razvoju sporta grada Banjaluke za 2018. godinu.
U muzičkom dijelu programa učestvovali su Aleksandar Živanović, Jelena Dejanović i Radovan Ivanović, učenici Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“.
Organizator 17. Izbora najbolјeg sportiste je Grad Banjaluka, a tehnički organizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“. Medijski pokrovitelј bila je televizija Elta HD u čijoj su produkciji urađeni promotivni filmovi o najbolјim sportistima kao i o slavlјeniku Sportskoj dvorani „Borik“.

18. 02. 2019.
Sportska dvorana Borik
Košarka u kolicima

Pripreme za kvalifikacioni turnir Evrolige 2

Pripreme za kvalifikacioni turnir Evrolige 2 košarke u kolicima koja se igra 8. i 9. marta u Sportskoj dvorani "Borik" u punom su jeku.
Danas je održan sastanak predsjednika Košarkaškog kluba invalida Vrbas i rukovodstva Javne ustanove Sportski centar "Borik" na kojem su dogovorene sve pojedinosti oko organizacije ove smotre na kojoj će učestvovati, pored domaćina i klubovi iz Francuske, Holandije, Turske i Izraela.

Utakmice i satnica:

08.03.2019

11.15- Vrbas - Only Friends
13.30. Club Tregorrois Handisport - Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends - Yalova
18.00. Beithalochem Tel Aviv - Vrbas
20.15. Yalova - Club Tregorrois Handisport

09.03.2019

09.00. Beithalochem Tel Aviv - Only Friends
11.15. Club Tregorrois Handisport - Vrbas
13.30. Yalova - Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends - Club Tregorrois Handisport
18.00. Vrbas - Yalova

05. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Press konferencija

Borac brani trofej

Tradicija se nastavlja! Ženski rukometni klub Borac Banja Luka i ove godine organizuje Osmomartovski međunarodni rukometni turnir za dame. Ovo je njegovo 37. izdanje, a rukometna priča počela je da se piše davne 1976. godine. Na ovogodišnjoj smotri učestvuju ŽRK Izola, ŽRK Doboj, ŽRK Knežopoljka i domaćin Borac, koji brani trofej osvojen prošle godine.
- Kad nešto ovako dugo traje, kao što traje Osmomartovski rukometnu turnir, onda on ima svoju vrijednost i svoj značaj. Sve organizacione pripreme oko održavanja ovog turnira, koji se igra u nedjelju 10. marta, su završene i što se nas tiče, on već večeras može da počne - kaže Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira na današnjoj pres-konferenciji koja je održana u Sportskoj dvorani "Borik".
Darko Savić, direktor kluba je rekao:
- Ovaj turnir je predigra u prvenstvo Republike Srpske u kojem ne krijemo svoje ambicije, a one su da osvojimo prvo mjesto i da se nakon nekoliko godina vratimo u Premijer ligu BiH. Sigurno da ćemo biti dobri domaćini i organizatori, trudićemo se da naše sportske prijatelje iz Izole, Doboja i Kozarske Dubice što ljepše dočekamo i ispratimo.
Nikola Bijelić, trener Borca i najbolja igračica Božana Ćutković su istakli da su u pripremnom periodu vrijedno i marljivo trenirali i da su spremni za turnir na kojem vjeruju da mogu odbraniti trofej osvojen prošle godine.
Pokrovitelji Osmomartovskog međunarodnog rukometnog turnira za dame su Vlada Republike Srpske - Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Grad Banja Luka, suorganizator Javna ustanova Sportski centar "Borik", a organizator Ženski rukometni klub Borac.

Utakmice i satnice:
10,00 - Otvaranje
10,30 - ŽRK Izola - ŽRK Doboj
13,00 - ŽRK Borac - ŽRK Knežopoljka
14,30 - Revijalna utakmica pionirki ŽRK Knežopoljka - ŽRK Borac
16,00 - Utakmica za III mjesto
18,00 - Finalna utakmica
19,30 - Podjela pehara

05. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Čišćenje

Dvorana Borik dočekuje Evroligu 2

Radnici Javne ustanove Sportski centar „Borik“ marljivo rade na pripremi dvorane „Borik“ za održavanje Evrolige 2 košarke u kolicima. Očišćen je parket, ofarbana ograda, sređene svlačionice, ulazni hol, uređen vanjski prostor oko dvorane i sve ostalo kako bi dvorana „Borik“ spremno dočekala učesnike ovog prestižnog takmičenja.

07. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Košarka u kolicima

Evroliga 2 u „Boriku“

Košarkaški klub Invalida Vrbas i Javna ustanova Sportski centar „Borik“ biće ove godine domaćini kvalifikacionog turnira Evrolige 2 košarke u kolicima koji će se održati 8. i 9. marta. Tim povodom u dvorani „Borik“ održan je sastanak predstavnika KKI Vrbas (Marinko Umičević, Igor Injatović), te JUSC „Borik“ (Manojla Zrnić, Jovica Keserović, Predrag Grbić i Radenko Ševa).
- Drago mi je što ćemo ponovo biti domaćini, što ćemo ponovo sarađivati sa našim prijateljima iz Košarkaškog kluba invalida Vrbasa. Trudićemo se da opravdamo ukazano povjerenje, sve što bude trebalo mi smo tu. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama položiti ovaj evropski košarkaški ispit - rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas je istakao da su prošle godine svi bili zadovoljni kvalifikacionom grupom Evrolige 3 i da vjeruje da će tako biti i ovog puta.
- Prošle godine smo na najljepši način promovisali Banja Luku, naš klub i dvoranu „Borik“. Dobili smo najviše ocjene, dobili smo samo pohvale od učesnika, gostiju, sudija... Ubijeđen sam da to opet možemo ponoviti, da opet možemo biti odlični domaćini i organizatori. Imamo iskustva kada je organizacija jednog ovakvog takmičenja u pitanju i siguran da ćemo ispuniti i ovaj zadataka - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.
U kvalifikacijama Evro lige učestvuje pet klubova: Yalova Turska, Only Friends Holandija, B.H Tel Aviv Izrael, De Lannion Francuska i domaćin Košarkaški klub Invalida Vrbas.
- Ova Evro liga 2 je jedan viši nivo u odnosu na prethodno takmičenje kojem smo bili domaćini. Klubovi su izuzetno kvalitetni, mislim da se možemo sa svima nositi. Ni jednog trenutka ne sumnjam da će organizacija biti na visini, da će dvorana biti dobar domaćin. Nema nekih većih zahtijeva u odnosu na Evroligu 3, pa kad smo u njegovoj organizaciji bili uspješni, siguran sam da ćemo sad biti još uspješniji - rekao je Igor Ignjatović, kapiten Košarkaškog kluba invalida.
Promoter kvalifikacije Evro lige košarke u kolicima biće Zoran Slavnić proslavljeno košarkaško ime ex-Jugoslavije

08-09. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Kup BiH

Finale Kupa BiH za odbojkašice

Finale Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice odigraće se u Sportskoj dvorani „Borik“.

Raspored utakmica:

Petak, 15.03.2019:
17,00 ŽOK Bimal Jedinstvo – OK Sloboda
19,00 Svečano otvaranje turnira
20,00 OK Kula Gradačac – OUK BL Volej

Subota, 16.03.2019:
20,00 Finalna utakmica

15-16. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Odbojka

Pismo zahvale

19. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Dvorana Centar

Nova dvorana „Centar“

Obišli smo novu dvoranu „Centar“ koju će uskoro preuzeti na upravljanje Javna ustanova Sportski centar „Borik“. Tom prilikom je izvršena obuka za rukovanje mašinskim i elektro postrojenjima.

20. 03. 2019.
Sportska dvorana Centar


 

Grad Banja Luka

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik