Poslovni prostori

Sportski centar Borik izdaje poslovne prostore u dvoranama Borik (16,50 KM/m2 bez PDV-a) i Obilićevo (14,50 KM/m2 bez PDV-a) bez PDV-a.
Za sve informacije možete se obratiti na marketing@scborik.com.


Zahvalnica Banja Luka College-a za pomoć Stonoteniskom turniru BLC-a, OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

Zahvalnica KK Orlovi na profesionalnom radu

Zahvalnica KK Enegija Grawe za organizaciju 5. međunarodnog karate kupa

 

U Banja Luci preminuo Marijan Beneš

Šampion za sva vremena

Otišao je veliki bokserski šampion!
U Banjoj Luci, koju je proslavio, preminuo je, u 67. godini Marijan Beneš, čija je karijera bila za ponos i divljenje.
U banjalučku Slaviju, kao 17-godišnjaka doveo ga je, iz Tuzle, neprevaziđeni bokserski mag Sredoja Zekanović.
U ovom klubu je proveo čitavu svoju karijeru, na amaterskom ringu osvojio je sve što se moglo osvojiti, pa je za zlatni jubilej 50 godina kluba proglašen za najboljeg boksera Slavije svih vremena.
Njegova trofejna riznica je prebogata. Devetostruki je prvak BiH, četiri puta bio je šampion Jugoslavije, pobjednik je omladinske „Zlatne rukavice“ BiH, beogradske „Zlatne rukavice“, „Zlatnog gonga“ u Skoplju, četiri puta osvojio je „Čeličnu pesnicu“ koja se godinama održavala u Zenici.
Marijan Beneš je trostruki prvaka Balkana, 1973. godine u Beogradu je postao amaterski prvak Evrope, pobjedivši Rusa Kamn?eva, da bi sa Slavijom 1974. godine osvojio šamponsku titulu. To je bio prvi trofej, koji je došao u novootvoreni hram banjalučkog sporta dvoranu „Borik“.
Godine 1973. izabran je u akciji beogradskog „Sporta“ za najboljeg sportistu Jugoslavije, a u tradicionalnoj manifestaciji banjalučkog „Glasa“ iste godine proglašen je za prvog asa Bosanske Krajine.
U Banjaluci je 17. maja 1979. godine osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u EBU verziji, nokautiravši u punom „Boriku“ Francuza Žilbera Koena. Titulu profesionalnog prvaka uspješno je odbranio četiri puta protiv Amanje, Husena, Lasandra i Varufela, da bi je izgubio 1980. godine od Ajuba Kalulea u meču koji je održan u Danskoj.
Teška povreda oka uspjela je ono što žutica nije mogla, pa je blistavu i trofejnu karijeru Marijan Beneš okončao 1983. godine. Kasnije je boksova? još dva egzibiciona meča tokom devedesetih godina.
U amaterski ring je ulazio 299 puta ostvario je 272 pobjede, šesnaest puta boksovao je neriješeno, doživio je samo jedanaest poraza. Kao profesionalac imao je 39 mečeva, od kojih 32 pobjede (21 meč nokautom), jedan je boksovao neriješeno.
Marijan Beneš, bokserski velikan, ljudska gromada.
Bio jednom jedan šampon...
Šampion, koji će se vječno pamtiti.

04. 09. 2018.


Odbojka - prijateljska utakmica (žene)

Srbija - Bugarska 3:0

U sjajnom ambijentu pred oko 2500 gledalaca u Sportskoj dvorani "Borik" ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Bugarsku 3:0 (25:20, 25:19, 25:13). Ovo je bila posljednja provjera srpskih odbojkašica pred Svjetsko prvenstvo u Japanu.
Ovoj utakmici prisustvovali su i brojni gosti i visoki zvaničnici Srbije i Republike Srpske. Između ostalih Ana Brnabić i Željka Cvijanović predsjednice Vlade Srbije i Srpske, Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Jasmina Davidović ministar omladine, porodice i sporta u Vladi RS, Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke, kao i Zoran Talić predsjednik gradske Skupštine Banjaluke. Bili su tu i Zoran Gajić prvi čovjek Odbojkaškog saveza Srbije, Milutin Popović predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, proslavljeni košarkaš Milan Gurović, Ivan Miljković prvi potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije...

07. 09. 2018. u 17,00
Sportska dvorana Borik


Sajam knjiga

Sajam knjige Banja Luka 2018

11.-17. 09. 2018.
Sportska dvorana Borik


 

Grad Banja Luka


Slučajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik