Poslovni prostori

Sportski centar Borik izdaje poslovne prostore u dvoranama Borik (16,50 KM/m2 bez PDV-a) i Obilićevo (14,50 KM/m2 bez PDV-a) bez PDV-a.
Za sve informacije možete se obratiti na marketing@scborik.com.


Zahvalnica Banja Luka College-a za pomoć Stonoteniskom turniru BLC-a, OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

Zahvalnica KK Orlovi na profesionalnom radu

Zahvalnica KK Enegija Grawe za organizaciju 5. međunarodnog karate kupa

 17. Sportske igre Asocijacije sportskih centara Srbije

„Boriku“ - peto mjesto Na 17. Sportskim igrama Asocijacije sportskih centara Srbije, koje su održane u Paraćinu (21- 25. maja), Javna ustanova Sportski centar „Borik“ (učestovalo 18 radnika) u konačnom plasmanu osvojila je, u konkurenciji deset ekipa, peto mjesto. Ovogodišnje igre otvorio je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
U pikadu ekipa „Borika“ u sastavu Nevenka Lolić, Draženka Pavić, Zorica Stojnić i Dušanka Rekavić) zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju. Najbolji rezultat u pojedinčanoj konkurenciji, u ovoj disciplini, imala je Nevenka Lolić.
I u kuglanju ženski sastav: Nevenka Lolić, Draženka Pavić, Zorica Stojnić i Dušanka Rekavić, bio je uspješan i pripala im je bronzana medalja.
U navlačenju konopca Jovica Keserović, Vojo Nikolić, Tomica Zirojević, Dragan Božić, Milan Trkulja i Nebojša Božić osvojili su treće mjesto i bronzano odličje.
U kuglanju muškarca ekipa „Borika“ pripala je takođe bronzana medalja, a nastupali su Jovica Keserović, Dragan Božić, Milan Trkulja i Nebojša Božić.
Ekipa „Borika“ bila je na korak do medalje u fudbalu, odbojci, basketu, poraženi su u – polufinalu i u borbi za medalju. Posebno je interesantno da ekipa u malom fudbalu nije doživjela, na igrama, ni jedan poraz u regularnom toku (dvije utakmice poraženi na penale) i na kraju su bili tek - četvrti!
Ženska ekipa JU SC „Borik“ je takmičila se u pikadu, odbojci i kuganju), a muški sastav u malom fudbalu, odbojci, basketu, stonom tenisu, streljaštvu, kuglanju i povlačenju konopca.
Na završnoj večeri predloženo je da domaćin 18. Sportski igre Asocijacije sportskih centara bude Banjaluka.
Svi su jednoglasno prihvatili ovu inicijativu, a mnogi sportski centri koji nisu učestvovali na ovogodišnjim Igrama, čim su za to saznali, istakli su zainteresovanost da dođu u grad na Vrbasu.

20. 04. 2018.
Prva sjednica novog Upravnog odbora

Novi upravni odbor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, u koji su izabrani, Radenko Jotanović (predsjednik), Dragana Puzić i Obrenko Slavnić (članovi) održao je svoju prvu sjednicu. Na njoj je stari Upravnog odbor (Dragan Danelišen, Siniša Babić, Robert Zrilić, Radovan Majkić, nedostajao Veljko Malić) podnio izvještaj o svom radu u periodu od 31. januara 2014 – 31. maj 2018. Tom prilikom Dragan Danelišen, sad već bivši predsjednik, istakao je šta je sve urađeno u tom periodu, zahvalio se menadžmentu Ustanove na jednoj izuzetnoj saradnji, ali i poželio novom Upravnom odboru mnogo sreće u budućem radu.

20. 06. 2018.
U Banja Luci preminuo Marijan Beneš

Šampion za sva vremena

Otišao je veliki bokserski šampion!
U Banjoj Luci, koju je proslavio, preminuo je, u 67. godini Marijan Beneš, čija je karijera bila za ponos i divljenje.
U banjalučku Slaviju, kao 17-godišnjaka doveo ga je, iz Tuzle, neprevaziđeni bokserski mag Sredoja Zekanović.
U ovom klubu je proveo čitavu svoju karijeru, na amaterskom ringu osvojio je sve što se moglo osvojiti, pa je za zlatni jubilej 50 godina kluba proglašen za najboljeg boksera Slavije svih vremena.
Njegova trofejna riznica je prebogata. Devetostruki je prvak BiH, četiri puta bio je šampion Jugoslavije, pobjednik je omladinske „Zlatne rukavice“ BiH, beogradske „Zlatne rukavice“, „Zlatnog gonga“ u Skoplju, četiri puta osvojio je „Čeličnu pesnicu“ koja se godinama održavala u Zenici.
Marijan Beneš je trostruki prvaka Balkana, 1973. godine u Beogradu je postao amaterski prvak Evrope, pobjedivši Rusa Kamn?eva, da bi sa Slavijom 1974. godine osvojio šamponsku titulu. To je bio prvi trofej, koji je došao u novootvoreni hram banjalučkog sporta dvoranu „Borik“.
Godine 1973. izabran je u akciji beogradskog „Sporta“ za najboljeg sportistu Jugoslavije, a u tradicionalnoj manifestaciji banjalučkog „Glasa“ iste godine proglašen je za prvog asa Bosanske Krajine.
U Banjaluci je 17. maja 1979. godine osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u EBU verziji, nokautiravši u punom „Boriku“ Francuza Žilbera Koena. Titulu profesionalnog prvaka uspješno je odbranio četiri puta protiv Amanje, Husena, Lasandra i Varufela, da bi je izgubio 1980. godine od Ajuba Kalulea u meču koji je održan u Danskoj.
Teška povreda oka uspjela je ono što žutica nije mogla, pa je blistavu i trofejnu karijeru Marijan Beneš okončao 1983. godine. Kasnije je boksova? još dva egzibiciona meča tokom devedesetih godina.
U amaterski ring je ulazio 299 puta ostvario je 272 pobjede, šesnaest puta boksovao je neriješeno, doživio je samo jedanaest poraza. Kao profesionalac imao je 39 mečeva, od kojih 32 pobjede (21 meč nokautom), jedan je boksovao neriješeno.
Marijan Beneš, bokserski velikan, ljudska gromada.
Bio jednom jedan šampon...
Šampion, koji će se vječno pamtiti.

04. 09. 2018.
Gostovanje na Elta TV

U večerašnjoj emisiji "Borac" (20 časova) gost ELTA TV je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar "Borik". Tema razgovora je predstojeći 43. tradicionalni turnir u malom fudbalu "Borik Nektar '18".

12. 11. 2018.


 

Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik