Poslovni prostori

Sportski centar Borik izdaje poslovne prostore u dvoranama Borik (16,50 KM/m2 bez PDV-a) i Obilićevo (14,50 KM/m2 bez PDV-a) bez PDV-a.
Za sve informacije možete se obratiti na marketing@scborik.com.


Zahvalnica Banja Luka College-a za pomoć Stonoteniskom turniru BLC-a, OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

Zahvalnica KK Orlovi na profesionalnom radu

Zahvalnica KK Enegija Grawe za organizaciju 5. međunarodnog karate kupa

 Sastanak sa klubovima

U javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ održan je sastanak sa klubovima prve, druge i treće kategorije, te sportskim organizacijama sa invaliditetom koji koriste kapacitete naše Ustanove, a koji su kategorisani po Programu razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnih oblastima finansiranja.
Predstavnici klubova iznijeli su dosta pohvala na rad naše Ustanove, ali isto tako izrazili veliko zadovoljstvo što će uskoro otvaranjem nove dvorane u Jevrejskoj ulici imati bolje mogućnosti za rad i održavanje treninga i trenažnog procesa. Od 14 prvokategorisanih klubova sastanku se odazvalo 12, a od 16 klubova druge i treće kategorije bilo je prisutno njih 14.
Po završetku sastanka pristupilo se potpisivanju ugovora o korišćenju sportskih sadržaja i rekvizita JU SC „Borik“ sa klubovima koji su imali svu potrebnu dokumentaciju.

05. 02. 2019.
Završeni radovi na novoj sportskoj dvorani

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravlјaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima. Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravlјanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.
Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjoj Luci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odrigravanje takmičarskih i prijatelјskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.
Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.
– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremlјenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekao je načelnik Odjelјenja za komunalne poslove Petar Bilčar.
U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

Preuzeto sa www.banjaluka.rs.ba

06. 02. 2019.
EHF Challenge Cup

RK Borac - RK Šviesa (Litvanija)

16. 02. 2019. od 20,00 časova
Sportska dvorana Borik
Izbor sportiste

Izbor najboljih sportista grada Banjaluke za 2018. godinu

Izbor najbolјeg sportiste grada Banjaluke za 2018. godinu Prvi as Darko Savić prva dama Nikolija Stanivuković Darko Savić (Kajak kanu klub Vrbas) i Nikolija Stanivuković (Atletski klub Borac) izabrani su za najbolјe sportiste Banjaluke za 2018. godinu, na svečanosti koja je održana u Sportskoj dvorani „Borik“, koja ove godine slavi 45. rođendan.
Priznanje Darku Saviću uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, a Nikoliji Stanivuković, Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada.
Po drugi put, jer je bio najbolјi i 2014. godine Savić je ponio laskavu titulu prvog asa Banjaluke, dok je Nikolija Stanivuković odbranila primat, jer je i prije godinu dana bila prva sportski dama.
Stručni žiri je za najuspješniji sportski događaj proglasio teniski ATP čelendž teniski turnir „Srpska Open“, najuspješnija sportska organizacija u ženskoj kategoriji je Ženski košarkaški klub Orlovi, a u muškoj Plivački klub Olimp. Za najtalentovanije sportiste izabrani su Maša Maksimović (Škola šaha Skakač) i Pavle Dujaković (Karate klub Energija). Aleksej Radukić (Stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom Vrbas) najuspješniji je sportista pojedinac u sportu za invalidna lica.
Poznatom košarkaškom radniku Radetu Saviću pripala je nagrada za životno djelo, dok je Marinko Umičević dobio specijalnu nagradu za doprinos u afirmaciji i razvoju sporta grada Banjaluke za 2018. godinu.
U muzičkom dijelu programa učestvovali su Aleksandar Živanović, Jelena Dejanović i Radovan Ivanović, učenici Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“.
Organizator 17. Izbora najbolјeg sportiste je Grad Banjaluka, a tehnički organizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“. Medijski pokrovitelј bila je televizija Elta HD u čijoj su produkciji urađeni promotivni filmovi o najbolјim sportistima kao i o slavlјeniku Sportskoj dvorani „Borik“.

18. 02. 2019.
Sportska dvorana Borik
Poslije sinoćnjeg izbora najboljeg sportiste grada Banjaluke za 2018. godinu Sportska dvorana "Borik" je već spremna za treninge sportista!

19. 02. 2019.
Osmomartovski turnir

Tradicionalni 37. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir

Dame u čast Osmog marta Tradicija se nastavlja... Ženski rukometni klub Borac i ove godine će organizovati tradicionalni 37. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir, koji će se održati 10. marta u Sportskoj dvorani „Borik“.
Za predsjednika Organizacionog odbora ovogodišnje smotre izabrana je Mira Popović, dok su članovi Anka Šmitran-Đurić, Manojla Zrnić, Darko Savić i Dragan Kojić.
Na turniru će igrati četiri ekipe: ŽRK Knežopoljka (Kozarska Dubica), ŽRK Doboj, ŽRK Izola i domaćin ŽRK Borac (Banja Luka).
Svečano otvaranje turnira je predviđeno za nedjelju (10. marta) u 10,30 časova, dok su nakon toga na rasporedu polufinalne susreti: ŽRK Izola - ŽRK Doboj (11 časova) i ŽRK Borac – ŽRK Knežopoljka (13 časova).
Prije utakmice za treće mjesto, koja je na programu u 16 časova, u revijalnom susretu, sastaće se pionirski sastavi ŽRK Knežopoljka i ŽRK Borac.
Finale je predviđeno za 18 časova, a nakon toga slijedi podjela pehara i pojedinačnih nagrada.
Pokrovitelj turnira koji se igra osmog marta Dana žena je Grad Banjaluka, organizator i domaćin je ŽRK Borac, a suorganizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“.

20. 02. 2019.
Sportska dvorana Borik
Košarka u kolicima

Evroliga 2 u „Boriku“

Košarkaški klub Invalida Vrbas i Javna ustanova Sportski centar „Borik“ biće ove godine domaćini kvalifikacionog turnira Evrolige 2 košarke u kolicima koji će se održati 8. i 9. marta. Tim povodom u dvorani „Borik“ održan je sastanak predstavnika KKI Vrbas (Marinko Umičević, Igor Injatović), te JUSC „Borik“ (Manojla Zrnić, Jovica Keserović, Predrag Grbić i Radenko Ševa).
- Drago mi je što ćemo ponovo biti domaćini, što ćemo ponovo sarađivati sa našim prijateljima iz Košarkaškog kluba invalida Vrbasa. Trudićemo se da opravdamo ukazano povjerenje, sve što bude trebalo mi smo tu. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama položiti ovaj evropski košarkaški ispit - rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas je istakao da su prošle godine svi bili zadovoljni kvalifikacionom grupom Evrolige 3 i da vjeruje da će tako biti i ovog puta.
- Prošle godine smo na najljepši način promovisali Banja Luku, naš klub i dvoranu „Borik“. Dobili smo najviše ocjene, dobili smo samo pohvale od učesnika, gostiju, sudija... Ubijeđen sam da to opet možemo ponoviti, da opet možemo biti odlični domaćini i organizatori. Imamo iskustva kada je organizacija jednog ovakvog takmičenja u pitanju i siguran da ćemo ispuniti i ovaj zadataka - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.
U kvalifikacijama Evro lige učestvuje pet klubova: Yalova Turska, Only Friends Holandija, B.H Tel Aviv Izrael, De Lannion Francuska i domaćin Košarkaški klub Invalida Vrbas.
- Ova Evro liga 2 je jedan viši nivo u odnosu na prethodno takmičenje kojem smo bili domaćini. Klubovi su izuzetno kvalitetni, mislim da se možemo sa svima nositi. Ni jednog trenutka ne sumnjam da će organizacija biti na visini, da će dvorana biti dobar domaćin. Nema nekih većih zahtijeva u odnosu na Evroligu 3, pa kad smo u njegovoj organizaciji bili uspješni, siguran sam da ćemo sad biti još uspješniji - rekao je Igor Ignjatović, kapiten Košarkaškog kluba invalida.
Promoter kvalifikacije Evro lige košarke u kolicima biće Zoran Slavnić proslavljeno košarkaško ime ex-Jugoslavije

08-09. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik


 

Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik