Poslovni prostori

Sportski centar Borik izdaje poslovne prostore u dvoranama Borik (16,50 KM/m2 bez PDV-a) i Obilićevo (14,50 KM/m2 bez PDV-a) bez PDV-a.
Za sve informacije možete se obratiti na marketing@scborik.com.


Zahvalnica Banja Luka College-a za pomoć Stonoteniskom turniru BLC-a, OPEN-MEMORIJAL DRAGAN MILINKOVIĆ

Zahvalnica KK Orlovi na profesionalnom radu

Zahvalnica KK Enegija Grawe za organizaciju 5. međunarodnog karate kupa

 

19. KEPRID

Otvoreno 19. Kuglaško evropsko prvenstvo za radnike iz dijaspore na kojem učestvuje osam ekipa. Na otvaranju su govorili Nedeljko Vujaković i direktor JU SC „Borik“ Manojla Zrnić, koji je ujedno i otvorio takmičenje.

31. 03. 2018.


Kotlićijada

15. Kotlićijada "Borik Nektar 2018"

21. 04. 2018.
Park Sportske dvorane Borik


Na današnji dan 20. aprila 2002. godine Drazenko Ninic osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik-boksu

Šampion u „Noći šampiona“

Davne, za banjolučki sport nezaboravne, 1979. godine u Sportskoj dvorani „Borik“ Marijan Beneš je krunisan u profesionalnog bokserskog prvaka Evrope. Dvadeset i tri godine kasnije „Borik“ je, 20. aprila 2002. godine (na svoj rođendan), krunisao novog šampiona Starog kontinenta. Bio je to kikbokser Draženko Ninić.
On je u „Noći šampiona“, kako se zvala ta revija, izrastao u istinskog šampiona. Član banjolučkog Sektora popeo se na krov Evrope pobijedivši u poluteškoj kategoriji (81,4 kg) u loukiku Holanđanina Saida Hagnijua.
Ambijent u dvorani – sjajan. Čak 5.000 gledalaca došlo je da bude uz popularnog Dražu, da mu pomognu na putu do šampionskog pojasa.
Nakon prve dvije runde, u kojima su rivali bili oprezni, „pipali puls“ jedan drugom, u trećoj je Ninić bio taj koji je krenuo mnogo agresivnije. „Povezao“ je udarac rukom u glavu, nogom u butinu i Hagniju se našao na podu. Sudija mu je brojao, ali je on uspio da se oporavi, mada mu je u tome pomogao i gong, označio je kraj te runde i tako ga spasio od velikog iskušenja.
U četvrtoj i petoj rundi Ninić je imao inicijativu, napadao je u talasima, Hagniju je tri puta bio na podu, ali svaki put se dizao i nastavl?ao borbu.
I onda odluka. Šesta runda. Ninić nije odustajao od svog stila borbe. Stalno je napadao, stalno je udarao prije protivnika. Hagniju je prosto bježao po ringu. Međutim, kud god je krenuo, Ninić je išao za njim, zasipao ga udarcima. Uslijedila su dva vezana udaraca, čvrsti Hagniju se stropoštao na pod. Nokdaun! Peti! Sudija opet broji, opet dozvoljava Holanđaninu da nastavi borbu. Ali, Ninić je osjetio da je rival načet, da nema više daha, da priliku koja mu se ukazala ne smije da ispusti. Kreće još žešće, jače, ofanzivnije. Nova serija udaraca se stuštila ka Hagnijuu. I novi – nokaut. Sudija Prelević broji već dobro uzdrmanom Holanđaninu. I dok sudija Prelević pokazuje da ne može više da se nastavi meč, u istom trenutku i njegov trener baca peškir u ring. Kraj.
Draženko Ninić postao je novi šampion Evrope u loukiku.
Učinio je to na sjajan, blistav, ubjedljiv način.
U „Noći šampiona“ hram sporta je dobio novog šampiona Evrope.
„Borik“ se tresao od radosti, a 5.000 ljudi je skandiralo:
Draža šampion! Draža šampion!

20. 04. 2018.


Dan Javne ustanove Sportski centar "Borik"

U sklopu obilježavanja Dana Javne ustanove Sportski centar „Borik“ 20. aprila, održano je druženje radnika i prijatelja Ustanove.
Na druženju su uručene i prigodne nagrade. Dodijeljene su medalje najboljim učesnicima prvih sportskih dana Ustanove. Prvi put smo dodijelili i nagradu naj-prijatelj, ove godine nagradu je dobio gospodin Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće Bema. Izabrali smo i najboljeg radnika, Davora Talića.
Takođe, podsjetili smo se i na veliki uspjeh kik-boksera koji je 20. aprila 2002. osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope, pa smo mu tim povodom i uručili prigodan poklon.

20. 04. 2018.


Rukomet - Premijer liga BiH

RK Borac m:tel - RK Konjuh (Živinice)

21. 04. 2018. u 20,00
Sportska dvorana Borik


17. Sportske igre Asocijacije sportskih centara Srbije

„Boriku“ - peto mjesto Na 17. Sportskim igrama Asocijacije sportskih centara Srbije, koje su održane u Paraćinu (21- 25. maja), Javna ustanova Sportski centar „Borik“ (učestovalo 18 radnika) u konačnom plasmanu osvojila je, u konkurenciji deset ekipa, peto mjesto. Ovogodišnje igre otvorio je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
U pikadu ekipa „Borika“ u sastavu Nevenka Lolić, Draženka Pavić, Zorica Stojnić i Dušanka Rekavić) zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju. Najbolji rezultat u pojedinčanoj konkurenciji, u ovoj disciplini, imala je Nevenka Lolić.
I u kuglanju ženski sastav: Nevenka Lolić, Draženka Pavić, Zorica Stojnić i Dušanka Rekavić, bio je uspješan i pripala im je bronzana medalja.
U navlačenju konopca Jovica Keserović, Vojo Nikolić, Tomica Zirojević, Dragan Božić, Milan Trkulja i Nebojša Božić osvojili su treće mjesto i bronzano odličje.
U kuglanju muškarca ekipa „Borika“ pripala je takođe bronzana medalja, a nastupali su Jovica Keserović, Dragan Božić, Milan Trkulja i Nebojša Božić.
Ekipa „Borika“ bila je na korak do medalje u fudbalu, odbojci, basketu, poraženi su u – polufinalu i u borbi za medalju. Posebno je interesantno da ekipa u malom fudbalu nije doživjela, na igrama, ni jedan poraz u regularnom toku (dvije utakmice poraženi na penale) i na kraju su bili tek - četvrti!
Ženska ekipa JU SC „Borik“ je takmičila se u pikadu, odbojci i kuganju), a muški sastav u malom fudbalu, odbojci, basketu, stonom tenisu, streljaštvu, kuglanju i povlačenju konopca.
Na završnoj večeri predloženo je da domaćin 18. Sportski igre Asocijacije sportskih centara bude Banjaluka.
Svi su jednoglasno prihvatili ovu inicijativu, a mnogi sportski centri koji nisu učestvovali na ovogodišnjim Igrama, čim su za to saznali, istakli su zainteresovanost da dođu u grad na Vrbasu.

20. 04. 2018.


Rukomet - Kup BiH

Finale rukometnog Kupa BiH

26. i 27. 05. 2018. u 20,00
Sportska dvorana Borik


Prva sjednica novog Upravnog odbora

Novi upravni odbor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, u koji su izabrani, Radenko Jotanović (predsjednik), Dragana Puzić i Obrenko Slavnić (članovi) održao je svoju prvu sjednicu. Na njoj je stari Upravnog odbor (Dragan Danelišen, Siniša Babić, Robert Zrilić, Radovan Majkić, nedostajao Veljko Malić) podnio izvještaj o svom radu u periodu od 31. januara 2014 – 31. maj 2018. Tom prilikom Dragan Danelišen, sad već bivši predsjednik, istakao je šta je sve urađeno u tom periodu, zahvalio se menadžmentu Ustanove na jednoj izuzetnoj saradnji, ali i poželio novom Upravnom odboru mnogo sreće u budućem radu.

20. 06. 2018.


Florbol - Međunarodni turnir

Floorball BL 2018

28-29. 07. 2018. u 20,00
Sportska dvorana Borik


Odbojka - prijateljska utakmica (žene)

Srbija - Bugarska

07. 09. 2018. u 18,00
Sportska dvorana Borik


 

prev month Jan - 2018 next month
 PoUtSrČePeSuNe
011234567
02891011121314
0315161718192021
0422232425262728
052930311234

Grad Banja Luka


Slučajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik