Sportska dvorana Borik Dvorana „Borik“ je izgrađena 1974. godine, dimenzije njenog igrališta su: 50 x 24 metra. Kapacitet gledališta je 2460 sjedećih mjesta na tribinama i 1200 mjesta za stajanje. Pored aut-linije moguće je postaviti još 600 stolica za sjedenje.
Dvorana je savremeno opremljena za sve vrste dvoranskih sportova, naročito je pogodna za odigravanje rukometnih i košarkaških susreta, boks-mečeva, takmičenja u drugim borilačkim sportovima, kulturnih i estradnih manifestacija, sajmova, održavanje plesnih revija, kao i utakmica malog fudbala. U sklopu dvorane nalazi se i 8 savremeno opremljenih svlačionica sa mokrim čvorovima i tuš-kabinama.
U holu dvorane smještena su dva bifea odakle se mogu posmatrati događaji u samoj velikoj sali. Ulaz na parket krasi Olimpijski slavoluk, posvećen Banjalučanima osvajačima zlatnih medalja na Olimpijskim igrama (Tomislav Knez - Rim 1960. fudbal, Abas Arslanagić - Minhen 1972. rukomet, Milorad Karalić - Minhen 1972. rukomet, Nebojša Popović - Minhen 1972. rukomet, Dobrivoje Selec - Minhen 1972. rukomet, Zlatan Arnautović - Los Anđeles 1984. rukomet, Zdravko Rađenović - Los Anđeles 1984. rukomet i Anton Josipović Los Anđeles 1984. boks).

Sportska dvorana Borik U ponudi imamo rekreaciju stonog tenisa.
U suterenu dvorane „Borik“ nalazi se savremeno uređeni restoran „Borik“ čiji je kapacitet 80 mjesta. On pružu vrhunsku ugostiteljsku uslugu i nudi bogat izbor jela i pića.
U „Boriku“ se nalazi veliki broj kancelarija koje su većinom pod zakupom.
U dvorani „Borik“ smješteno je i rukovodstvo (menadžment) Ustanove.
Zaštitni znak Ustanove je turnir u malom fudbalu koji se već tradicionalno održava 32 godine u dvorani „Borik“ i koji je najmasovniji takvog tipa u širem regionu.

Započinju radovi na rekonstrukciji SD Borik

Započinju radovi na rekonstrukciji SD Borik Krajem prošle godine gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i direktor preduzeća „Građenje“ sa Pala Zoran Popić potpisali su ugovor o sanaciji i rekonstrukciji dijela Javne ustanove sportski centar „Borik“, a danas (13. februara) počeli su prvi radovi.
Prije toga u Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ održan je sastanak na kojem su prisustovali Sanja Đumić i Novak Pupavac, predstavnici banjolučkog ZIBL-a, Saša Antić, Dragan Zec i Mitar Iskić, predstavnici podizvođača radova Termomontaže iz Banja Luke, dok su u ime dvorane bili prisutni Manojla Zrnić, Jovica Keserović i Vojislav Nikolić.
Dogovoreno je da je u ovoj prvoj fazi radi na uređenju ventilacije i klimatizacije u dvorani koje dosad nije bilo, a nakon toga slijedi sanacija krova, staklenih prizmi...
- Rekonstrukcija dvorane će sigurno doprinijeti većoj udobonosti, ali i bezbjednosti korisnika usluga i posjetilaca. O početku radova smo obavjestili naše korisnike, kod njih smo naišli na razumijevanje i podršku. Ono što je veomo važano da smo vodili računa o takmičarskom ciklusu klubova i njihovim trenažnim procesima, kako bi im omogućili da što lakše zajedno prebrodimo ove probleme. Od 9. marta počinje postavl?anje klime i ventilaciije iznad borilišta, radovi će se izvoditi od 8,00 do 18 časova, a klubovima će biti omogućeno da, poslije tog vremena, koriste termine za trening. Naravno, u one najvažnije sportske dane subotu i nedjel?u neće se izvoditi radovi, tako da će klubovi moći da igraju svoje prvenstvene mečeve – istakao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Kao što je poznato izgradnja dvorane počela je davne 1972. godine kada su se sa Olimpijskih igara u Minhenu četvorica rukometaša Borca Abas Arslanagić, Milorad Karalić, Nebojša Popović i Dobrivoje Selec vratila sa zlatnom medal?om. Samo dvanaest dana po povratku, 24. septembra, tačno u 9 časova, njih trojica, Abas Arslanagić, Milorad Karalić i Dobrivoje Selec (nedostajao je Nebojša Popović) položili su kamen temel?ac, da bi „Borik“ 20. aprila 1974. godine bio predat na upotrebu sportistima, čime je ostvaren njihov dugogodišnji san, jer su do tad rukometaši i košarkaški Borca, te košarkašice Mladog Krajišnika svoje utakmice igrale van svog grada.

Raspored sjedišta na koncertima u SD „Borik“:

Sportska dvorana „Borik“

Foto galerija

Grad Banja Luka

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik