Propozicije i pravila igre

Za sve ekipe koje se prijave na turnir u malom fudbalu "Borik Nektar '18" GBT Grafo Balkan - Sportska oprema daje popust od 30% na sportsku opremu!

Turnir u malom fudbalu „Borik Nektar '18“

Premijera 1. decembra

Prvi put otkad se igra turnir u malom fudbalu u „Boriku“, a istorija je počela da se piše davne 1976. godine i traje evo već prestanka više od četiri decenije, ovogodišnja smotra počeće (1. decembra), a završiće se do kraja godine.
- U toku ove godine, imaćemo dva turnira. Jedan onaj koji je odigran u januaru i evo, ovaj drugi „Borik Nektar '18“, koji počinje u decembru, a do kraja Nove godine ćemo ga i završiti. Svi u našoj Ustanovi smo ponosni na ovu manifestaciju, na ovu tradiciju koje traje već 43. godine. Neki danas smo zidu u našoj Ustanovi postavili slike svih dosadašnjih šampiona „Borika“, nabavili smo i veliki prelazni pehar za pobjednika, trudimo se da svake godine nešto novo uradimo vezano za turnir. Srećni smo što je uz nas poznati brend Banjalučka pivara sa kojom imamo dugogodišnju uspješno poslovno-sportsku saradnju, a drago nam je što će na turniru, nakon nekoliko godina suditi i banjalučke sudije - rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove sportski centar „Borik“ na današnjoj pres konferenciji, koja je održana ispod Olimpijskog slavoluka u Sportskoj dvorani „Borik“.
I na ovogodišnjoj smotri dužnost rukovodioca turnira povjerena je Jovici Keseroviću, koji je sa mnogo uspjeha obavlja već osam godina.
- Ništa se u propozicijama nije promijenilo u odnosu na minulu smotru. Igraće se prvo po grupama, a onda će uslijediti nokaut faza. Kotizacije su ostale iste: seniori - 200 KM, veterani (35 i više godina) – 150, pjetlići (2006. godište i mlađi) – 100, pioniri (2004/2005) – 150, kadeti (2002/2003) – 150. I cijene ulaznica nisu se mijenjale. Prve utakmice na programu su 1. decembra, a planirali smo da finalni dan bude 23. decembar - istakao je Keserović.
Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare istakla je dobru saradnju sa Javnom ustanovom Sportski centar „Borik“.
- Mi smo dugogodišnji saradnici i prijatelji, zaista lijepo je biti dio ove turnirske priče sa tako dugo tradicijom, kako što je ima i Banjalučka pivara. Evo, upravo smo pozvali drage prijatelje iz „Borika“, da budu naši gosti, da se upoznaju sa načinom prozvodnje piva, ali da vide izložbu koju smo organizovali povodom 145 godina od osnivanja Banjalučke pivare. Nedavno je i naša ekipa trijumfovala na turniru „Važno je pobjediti“, koji je organizvala Javna ustanova Sportski centar „Borik“, što je još jedan dokaz da ne učestvujemo samo u organizaciji turnira, nego i da se družimo - rekla je Milka Stanivuković.
Promoter turnira u malom fudbalu „Borik Nektar '18“ je poznato fudbalsko ime Siniša Mrkobrada.
- Za ovaj turnir me vežu najljepše fudbalske uspomene. Malo ko zna da sam na njemu pobjeđivao kao pionir, kadet, junior senior, veteran. Sa seniorskom ekipom „Stolarija Zrnić“ popeo sam se na pobjedničko postolje, a dva puta sam ponio epitet najboljeg golmana turnira. Zaista izuzetno mi je drago što sam izabran za promotera i želio bih svima da se zahvalim na ukazanom povjerenju - kaže Mrkobrada.
Konačno, nakon nekoliko godina na turniru pravdu će ponovo dijeliti banjalučkli arbitri.
- Mislim da nije ni trebalo da se dogodio da na „Borikovom“ turniru, koji je fudbalski brend, sude druge sudije osim banjalučkih. Ali, to je već prošlost. Naravno, drago mi je što se vraćamo ponovo na ovu smotru za ponos, učinićemo sve da budemo na visini zadatka i da opravdamo povjerenje - rekao je Dragan Mejakić, član Upravnog odbora Udruženja sudija i instruktora Gradskog saveza Banjaluka.

Prethodni turniri:
Turnir u malom fudbalu „Borik 2018“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2017“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2016“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2015“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2014“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2013“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2012“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2011“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2010“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2009“ | Bilten turnira u malom fudbalu „Borik 2008“

Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik