Bilten turnira

Konačni rezultati turnira:

Konačan raspored parova (sa datumima)

Rezultati utakmica za utorak, 06. 01. 2010.

Rezultati utakmica za utorak, 05. 01. 2010.

Rezultati utakmica za ponedjeljak, 04. 01. 2010.

Liste strijelaca

Seniori | Veterani | Juniori | Kadeti | Pioniri | Pjetlići | Fakulteti | Srednje škole | Osnovne škole |

Najbolji pojedinci

Seniori:

Najbolji igrač: Milan Živić (Buletić)
Najbolji golman: Zoran Rakičević (Buletić)
Najbolji strijelac: Ognjen Radovanlija (Univerzitet Apeiron)
Najperspektivniji igrač: Mladen Veselinović

Veterani:

Najbolji igrač: Đorđe Jaćimović (Cafe Coffee)
Najbolji golman: Jovo Šmanja (Cafe Coffee)
Najbolji strijelac: Damir Varošić (Euro Eko Pak)

Juniori:

Najbolji igrač: Nemanja Kosić (Tim promet)
Najbolji golman: Aleksandar Kekić (Tim promet)
Najbolji strijelac: Vedran Panić (Krajina 91)

Kadeti:

Najbolji igrač: Mladen Veselinović (Dević tekstil)
Najbolji golman: Dušan Ristić (Dević tekstil)
Najbolji strijelac: Srđan Glišić (Geokop Sokrates)

Pioniri:

Najbolji igrač: Dejan Maksimović (FK Kozara)
Najbolji golman: Miodrag Dabić (FK Kozara)
Najbolji strijelac: Đorđe Kremenović (Fačo parketi i Deda Čelinac)

Pjetlići:

Najbolji igrač: Borko Duronjić (Auto škola Delta)
Najbolji golman: Dejan Momić (Klub sporta Dream Čelinac)
Najbolji strijelac: Vladimir Kremenović (Auto škola Delta)

Fakulteti:

Najbolji igrač: Milan Stanivuković (Pravni fakultet)
Najbolji golman: Veljko Radovanović (Pravni fakultet)
Najbolji strijelac: Milan Stanivuković (Pravni fakultet)

Srednje škole:

Najbolji igrač: Jovan Lukajić (Elektro-tehnička)
Najbolji golman: Nikola Diljević (Elektro-tehnička)
Najbolji strijelac: Aleksandar Vrebac (Elektro-tehnička)

Osnovne škole:

Najbolji igrač: Borko Duronjić (OŠ V. S. Karadžić)
Najbolji golman: Branko Trninić (OŠ V. S. Karadžić)
Najbolji strijelac: Stefan Popović (Sveti Sava K. Varoš)

Rezultati turnira za seniorke

34. TURNIR U MALOM FUDBALU „BORIK 2010“

Plakat I pored dosta poteškoća koje ima u svome radu Sportski centar „Borik“ se i ove godine opredijelio za organizaciju ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja. Na radost mnogobrojnih ljubitelja ovoga sporta, tas na vagi u odlučivanju je ipak pretegnuo u korist tardicionalnosti turnira po kojem je naš grad godinama prepoznatljiv, masovnosti učesnika među kojima je svake godine sve više mladih, a naročito nastojanja da se mali fudbal još više popularizuje kao dvoranski sport, nad poznatim poteškoćama u obezbjeđenju sredstava za finasiranje ovog projekta.
Upravo zbog toga nije se mnogo mijenjalo u nagradnom fondu i prve dvije nagrade za seniore ostaju 17.000 odnosno 4.000 KM. Ove godine se neće igrati utakmice za 3. i 4. mjesto, s tim što će se poraženi finalisti nagraditi identičnim iznosima od po 500 KM. Nagradi fond za sve ostale učesnike uključujući i osnovne, srednje škole i fakultete je 50% od ukupno uplaćenog iznosa po kategorijama takmičara.
U cilju otkanjanja uočenih nedostataka kao i uvođenja određenih novina, koja su u svoja pravila ugradili i ostali organizatori turnira i ove godine su izvršene određene izmjene u propozicijama i pravilima igre.
Sve to će biti štampano i dostavljeno svim učesnicima pri prijavi ekipa i na web-stranici Ustanove.
Uplate za učešće su ostale na prošlogodišnjem nivou, a na radost gledalaca cijena ulaznice do polufinala je snižena sa 3 na 2 KM.
Rok za prijavu ekipa je do ponedjeljka 30 novembra. Žrijeb parova bi trebao biti u četvrtak 3. decembra (po tradiciji, tačno u podne), a turnir bi počeo u subotu 5. decembra i igrao bi se četvrtkom, subotama i nedjeljama sve do polovine januara iduće godine.
Očekujemo da će i ovogodišnji turnir zajedno sa dvoranom „Borik“ biti centralni sportski događaj u našem gradu u prelasku tekuće u novu godinu. Očekujemo da neće izostati ni pomoć svih koji su ovu sportsku manifestaciju pomagali i podržavali. Ipak „Jedan je Borik“, to najbolje potvrđuju 34 godine njegovog postojanja i hiljade i hiljade njegovih dosadašnjih učesnika i gledalaca.

Direktor
Dr Manojla Zrnić

Odluka Disciplinske komisije o suspenziji

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se igrači ekipe „Žitopeka“ (kadeti) Mihajlo Savanović i Momir Zečević, koji su na kraju utakmice Žitopeka – Geokop Sokrates, koja je odigrana 27. 12. 2009. godine, fizički nasrnuli na sudiju, pljuvali i vrijeđali ga, kažnjavaju jednom godinom zabrane igranja na turniru „Borik“ po Pravilima i propozicijama „Borik“.
Odluka Disciplinske komisije je konačna, a učesnici spora na istu nemaju pravo žalbe.

Na osnovu čl. 1. Propozicija turnira „Borik“, Takmičarska komisija je na svojoj sjednici održanoj 31. 12. 2009. godine donijela

Odluku o dopuni Propozicija turnira „Borik 2010“

Dopunjuje se član 3. Propozicija turnira „Borik 2010“ sljedećim tekstom:
„Ekipe se mogu pojačavati sa najviše dva (2) igrača koja su prethodno nastupala (igrala) na ovom turniru za neku od drugih ekipa, zaključno sa utakmicom četvrtfinala“.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
Obrazloženje:
U novim Propozicijama gore navedeno nije predviđeno zbog greške u prekucavanju teksta. Svih dosadašnjih godina (34 puta) to je bila praksa, pa nema razloga da ne bude i ove godine, jer se sa ovim postiže veći kvalitet finalnih utakmica.

Odluka Takmičarske komisije o dodatnim prijavama ekipa

Nakon izvršenog žrijeba u kategoriji osnovnih škola, a zbog zakašnjelih uplata trezorskog poslovanja, naknadno se u žrijeb uvrštavaju kao protivnici nosiocima, ekipe OŠ Branislav Nušić i OŠ Miloš Crnjanski.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Saopštenje za javnost

Miloš Krasić Ovih dana, utakmice ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu "Borik 2010" su u punom jeku. Kako je najavljeno, superfinale ovogodišnjeg turnira je u drugu nedjelju, tj. 03. 01. 2010. godine. Ove subote i nedjelje se već igraju neke od utakmica četvrtfinala. Čarobna bubamara u nogama istinskih majstora ovog sporta svakog četvrtka, subote i nedjelje okuplja sve veći broj gledalaca na tribinama "Borika". Čestim aplauzima nagrađuju se dobro poznati i popularno nazvani Srbijanci, ali i mnogi majstori ovog sporta iz našeg grada i okolnih gradova Republike Srpske. I u završnom dijelu turnira izgleda da će dvorana "Borik" i ove godine ostati vjerna svojoj tradiciji i iznenaditi svoju vjernu publiku. Iako se čuvalo kao mala tajna, danas je ipak objavljeno da se očekuje da superfinalno veče obogati svojim nastupom za ekipu veterana Trepče popularni Miloš Krasić. Kontakti sa njim traju već duže između Dvorane, u čemu aktivno učestvuju i predstavnici veterana fudbalskog kluba Vrbas iz Banjaluke i Trepče iz Kosovske Mitrovice, koji u završnici turnira igrati svoju revijalku.
Šta bi za sportsku Banjaluku značio dolazak Krasića nije teško pretpostaviti. Bio bi to još jedan sportski događaj koji bi obilježio početak naredne godine i najbolja čestitka svim ljubiteljima malog fudbala.
O daljnjem toku pregovora i očekivane brze potvrde Krasića o njegovom dolasku, obećavamo da ćemo obavijestiti javnost.

Žrijebanje za srednje i osnovne škole

Izvlačenje parova turnira u malom fudbalu „Borik 2010“ za srednje i osnovne škole biće obavljeno u četvrtak 17. 12. 2009. godine u 12,00 časova u sportskoj dvorani „Borik“.

Odluka Disciplinske komisije o suspenziji

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni vođa ekipe na utakmici Argo sladoled – Izomont invest, koja je odigrana 26. 12. 2009. godine, Petričević Svetozar iz ekipe Argo sladoled, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2010“, jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe na turniru „Borik“, zbog isključenja na pomenutoj utakmici.
Odluka Disciplinske komisije je konačna, a učesnici spora na istu nemaju pravo žalbe.

Odluka Takmičarske komisije o promjeni termina odigravanja utakmice

Pismenim zahtjevom ekipa Pekara Klas Čelinac (juniori), moli da se njihova utakmica protiv ekipe Pilana Đurić, prethodno zakazana za 26. 12. 2009. godine, pomjeri za 27. 12. 2009. godine. Uz saglasnost ekipe Pilana Đurić i procjene Takmičarske komisije da se radi o opravdanom razlogu, Takmičarska komisija donosi odluku da se utakmica odigra 27. 12. 2009. godine u 11,30 časova.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Odluka Takmičarske komisije o dodatnim prijavama ekipa

Nakon izvršenog žrijeba u kategoriji veterana, ostalo je nepopunjeno jedno mjesto, te Takmičarska komisija donosi odluku kojom se dodatno uvrštava u žrijeb veterana ekipa: Bema.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Odluka Takmičarske komisije o dodatnim prijavama ekipa

Nakon izvršenog žrijeba u kategoriji juniora, ostalo je nepopunjeno jedno mjesto, te Takmičarska komisija donosi odluku kojom se dodatno uvrštava u žrijeb juniora ekipa: BC Budeš.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Odluka Takmičarske komisije o dodatnim prijavama ekipa

Nakon izvršenog žrijeba u kategorijama seniora i veterana, ostala su nepopunjena mjesta, te Takmičarska komisija donosi odluku kojom se dodatno uvrštavaju u žrijeb ekipe: Lisac komerc i Klub Underground-Optika Ray u kategoriji seniora i u kategoriji veterana ekipa: Monting Teslić.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Odluka Takmičarske komisije o promjeni naziva ekipe

U kategoriji juniora žrijebana je ekipa BC Budeš iz Jajca. Na molbu zvaničnih predstavnika ove ekipe, naziv je promijenjen u: Hollywood Venetian.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Kategorije i kotizacije:

Seniori300 KM
Veterani (35 godina i stariji)300 KM
Seniorke100 KM
Pjetlići (1997. i mlađi)200 KM
Pioniri (1995. i 1996.)200 KM
Kadeti (1994. i 1993.)250 KM
Juniori (1992. i 1991.)250 KM
Osnovne škole150 KM
Srednje škole150 KM
Fakulteti200 KM

Propozicije i pravila igre turnira

ODLUKE
Disciplinske komisije sa turnira Borik 2009 koje su još uvijek važeće

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrač na utakmici Argo – Mozaik namještaj koja je odigrana 25. 12. 2008. godine, Gajić Radovan, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem dvije godine na turnirima „Borik“, zbog crvenog kartona dobijenog poslije utakmice, a pošto se radi o igraču kojem je već bio izrečena mjera od jedne godine neigranja na turniru.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrač na utakmici Kafe bar Merlin – Koligas Kateza koja je odigrana 11. 12. 2008. godine, Zelenac Goran, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem jedne utakmice, zbog crvenog kartona dobijenog na toj utakmici.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrač na utakmici Gornja Piskavica – Pekara Đekić koja je odigrana 20. 12. 2008. godine, Aleksić Aleksandar, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem dvije utakmice, zbog crvenog kartona dobijenog poslije utakmice.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrači na utakmici Fasaderi vidra – ŠF Partizan koja je odigrana 21. 12. 2008. godine, Marić Đorđe (Fasaderi vidra) i Šipragić Dejan (ŠF Partizan), kažnjavaju, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem jedne utakmice, zbog crvenih kartona dobijenih na toj utakmici.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrači na utakmici Pekara Đekić – Geokop koja je odigrana 27. 12. 2008. godine, Njegomirović Aleksandar i Dolić Nenad, oba iz ekipe Pekara Đekić, kažnjavaju, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem tri utakmice, zbog dobijenih crvenih kartona i nesportskog ponašanja na pomenutoj utakmici.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrač na utakmici OŠ Stanko Rakita – OŠ Sveti Sava koja je odigrana 27. 12. 2008. godine, Miljković Njegoš iz ekipe OŠ Sveti Sava, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem jedne utakmice na turniru „Borik 2009“, zbog dobijenog crvenog kartona na pomenutoj utakmici.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrač na utakmici Didaco II – FK Laktaši 96 koja je odigrana 27. 12. 2008. godine, Gnjatić Nikša iz ekipe Didaco II, kažnjava, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem jedne utakmice na turniru „Borik 2009“, zbog dobijenog crvenog kartona na pomenutoj utakmici.

Disciplinska komisija donosi odluku kojom se isključeni igrači na utakmici Sportski tereni doo Ramići – Ministarstvo finansija RS koja je odigrana 08. 01. 2009. godine, Modić Miroslav i Boro Vrhovac iz ekipe Ministarstvo finansija RS, kažnjavaju, po Pravilima i propozicijama turnira „Borik 2009“, neigranjem jedne godine na turniru „Borik“, zbog dobijenih direktnih crvenih kartona i nesportskog ponašanja na pomenutoj utakmici.

Prijave

Prijavu ekipe možete izvršiti u sportskoj dvorani Borik. Prijaviti ekipu može lice starije od 18 godina sa ličnom kartom ili nekim drugim dokumentom. Poslije izvršene uplate potpisuje se ugovor o učešću.
Uplate se mogu izvršiti gotovinski u SD Borik, ili žiralno (kao što je prikazano na primjeru uplatnice), a dokaz o izvršenoj žiralnoj uplati se obavezno mora putem faksa ili lično dostaviti u SD Borik.

Uplatnica

Prethodni turniri:
Turnir u malom fudbalu „Borik 2009“ | Bilten turnira u malom fudbalu „Borik 2008“

Prethodni turniri:
Turnir u malom fudbalu „Borik 2010“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2009“ | Bilten turnira u malom fudbalu „Borik 2008“

Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik