Rezultati finala - 03. 01. 2018.

Rezultati za 02. 01. 2018.

Rezultati za 30. 12. 2017.

Rezultati za 29. 12. 2017.

Rezultati za 28. 12. 2017.

Rezultati za 24. 12. 2017.

Rezultati za 23. 12. 2017.

Rezultati za 22. 12. 2017.

Rezultati za 21. 12. 2017.

Rezultati za 14. 12. 2017.

Rezultati za 13. 12. 2017.

Rezultati za 10. 12. 2017.

Rezultati za 09. 12. 2017.

Rezultati za 07. 12. 2017.

Rezultati za 06. 12. 2017.

Grupe:

Seniori | Veterani | Kadeti | Pioniri | Pjetlići |

„Kort marketi“ pruzeli tron u „Boriku“

Ekipa „Kort marketi“ pobjednik je 42. turnira u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“ u seniorskoj konkurenciji. U velikom finalu savladali su sastav „Penda Bistrica“ sa 4:1 i uz pehar pripao im je novčani ček u iznosu 12 hiljada konevrtibilnih maraka, dok je poraženi tim zaradio dvije hiljade maraka.
Bila je ovo sjajna fudbalska predstava dostojna same završnice ove tradicionalne smotre. Oba rivala su potvrdili da su se s pravom našli u velikom finalu u kojem su, ipak bolji bili igrači „Kort marketa“ koji su preuzeli tron od ekipe Jankovići Gornji Vijačani.
Utakmicu su bolje otvorili igrači „Penda Bistrica“ koji su već u četvrtom minutu poveli golom Mirka Hrvaćanina. Pet minuta kasnije Aleksandar Munjiza pogodio je za 1:1, da bi u 13. minutu Igor Mirković donio preokret, 2:1. Četiri minuta prije kraja Čedomir Ćulum je povisio na 3:1 i tada je bilo rješeno pitanje pobjednika. Konačan rasplet postavio je svojim drugim pogotkom Aleksandar Munjiza u 38. minutu.

KORT MARKETI - PENDA BISTRICA 4:1 (2:1)
Strijelci: 0:1 Hrvaćanin u 4, 1:1 Munjiza u 9, 2:1 Mirković u 13, 3:1 Ćulum u 36, 4:1 Munjiza u 38. minutu. Sportska dvorana „Borik“, gledalaca: 1.500, sudije: Aleksandar Railić i Aleksandar Njegomirović.
KORT MARKETI: Milanović, Ivanković, Mirković, Munjiza, Ćulum, Orašanin, Devušić, Radoja, Janković, Kaurin.
PNEDA BISTRICA: Vučenović, Grahovac, B. Romanić, Nišević, D. Romanić, Kljunić, Džerek, Janković, Bundavica, Hrvaćanin.

NAJBOLJI GOLMAN: Darko Milanović („Kort marketi“).
NAJBOLJI STRIJELAC: Bojan Puzigaća (13 golova, „Kladionice AM sport gdje pobjednici igraju“).
NAJBOLJI IGRAČ: Aleksandar Munjiza („Kort marketi“).

Ostali rezultati finala
PIONIRI: Fačo Čelinac – Prolight Banjaluka 2:6
(Kičić u 13. i Orašanin u 21. – Dragoljić u 5, 10, Dujaković u 20, Jovašević u 24, Vuković u 26. i 30. minutu).

NAJBOLJI GOLMAN: Luka Damjanović („Prolight Banjaluka“)
NAJBOLJI STRIJELAC: David Vuković („Prolight Banjaluka“, 12 golova)
NAJBOLJI IGRAČ: Mihailo Jovašević („Prolight Banjaluka“)

KADETI: Mesnica Rogić – Pekara Bakal 1:4
(Čavić u 3. – Stojičić u 8. i 9, Arsić u 9. i Turanjanin u 30. minutu)

NAJBOLJI GOLMAN: Nikola Gašić („Pekara Bakal“)
NAJBOLJI STRIJELAC: Nikola Turanjanin („Pekara Bakal“, 12 golova)
NAJBOLJI IGRAČ: Stefan Stojičić („Pekara Bakal“)

VETERANI: Kladionice AM sport gdje pobjednici igraju – Elektroobnova d.o.o. Banjaluka 8:2
(Studen u 9, Barović u 16. i 31, Raspudić u 18. i 34, Mićić u 22, Lipovac u 30. i Božić u 33. – Savanović u 19. i Ostojić u 31. minutu).

NAJBOLJI GOLMAN: Dragan Dizdar („Kladionice AM sport gdje pobjednici igraju“)
NAJBOLJI STRIJELAC: Bojan Tadić („Garden“, 10 golova)
NAJBOLJI IGRAČ: Boris Raspudić (Kladionice AM sport gdje pobjednici igraju“)

PJETLIĆI: Elpida auto dijelovi – Palmeiras 0:6
(Divljak u 2, Samardžija u 9. i 17, Damjanić u 22, Vranješ u 23. i Lončar u 30. minutu).

NAJBOLJI GOLMAN: Vuk Nikolić („Palmeiras“)
NAJBOLJI STRIJELAC: Luka Divljak („Palmeiras“, 8 golova)
NAJBOLJI IGRAČ: Sergej Damjanić („Palmeiras“)

Za najboljeg sudiju izabran je Branislav Zvijerac.

Turnir u malom fudbalu "Borik Nektar" se poslije 24.12. kada se završavaju sve utakmice u grupama nastavlja 27. i 28. decembra šesnaestinama finala u kategoriji seniora, zatim 29. decembra utakmicama osmine finala seniora, 30. decembra su četvrtfinala u svim kategorijama, a u novoj godini 2. januara polufinala i 3. januara se igraju finala svih kategorija turnira!

Plakat

Spot

Draženko Ninić

Siniša Mrkobrada

Nebojša Anđelić

Marko Tešić

Milan Vlajić

Slobodan Babić

ODLUKA
Takmičarske komisije o diskvalifikaciji

Takmičarska komisija na sjednici održanoj 22. 12. 2017. godine donosi odluku kojom se ekipa Nur trans Derventa u kategoriji kadeta diskvalifikuje sa turnira u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“ zbog nepoštovanja ugovora, te se dosadašnji rezultati ove ekipe brišu.
Odluka Takmičarske komisije je konačna.

Datum: 13. 12. 2017.

ODLUKA
Disciplinske komisije o suspenziji

Disciplinska komisija na sjednici održanoj 13. 12. 2017. godine, prema Pravilima i propozicijama turnira u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“, donosi odluku kojom se igrač ekipe „Pop trejd“ u kategoriji seniora, Aljoša Kovrnić, suspenduje zabranom igranja na jednoj utakmici turnira „Borik Nektar 2018“.
Pomenuti igrač je isključen zbog nesportskog ponašanja na utakmici odigranoj 13. 12. 2017. godine između ekipa „Pop trejd“ i „Batar komerc“.
Odluka Disciplinske komisije je konačna, a učesnici spora na istu nemaju pravo žalbe.

Odluka Takmičarske komisije o dodatnim prijavama ekipa

Nakon izvlačenja parova za turnir u malom fudbalu „Borik 2018“, Takmičarska komisija dana 7.12.2017. godine donosi odluku o naknadnom uvrštavanju ekipa u grupe.
Uvrštava se ekipa Bečki valcer u kategoriji seniora na prvo slobodno mjesto, tj. u grupu 12 na poziciju 4

Vladan Gračanin iz ekipe KMF Starčevica je strijelac prvog gola na ovogodišnjem 42. tradicionalnom turniru u malom fudbalu "Borik Nektar 2018".

Izvlačenje u utorak u 13,00 časova!

Izvlačenje grupa za 42. tradicionalni turnir u malom fudbalu "Borik Nektar 2018" obaviće se u utorak 5. decembra 2017. godine od 13,00 časova u Sportskoj dvorani "Borik"!

PROPOZCIJE I PRAVILA IGRE TURNIRA

Turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“

Prijave do 4, početak 6. decembra

Na današnjoj pres konferenciji za mediju kojoj su prsustovali Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, Milka Stanivuković, PR mendžer Banjalučke pivare, Jovica Keserović, rukovodilac turnira i Boris Raspudić, kapiten Borca, inače promoter smotre, saopštene su sve pojedinosti vezano za 42. izdanje turnira „Borik Nektar 2018“.
- Drago nam je što su i dalje uz nas naši sportski prijatelji iz Banjalučke pivare, sa kojima imamo izuzetno lijepu saradnju. Sve ono što smo trebali da uradimo mi smo pripremili, tako da nam ostaje samo da čekamo dolazak ekipa. U četvrtak (16. novembra) ćemo organizovati „Turnir prijatelja“, na kojem će nastupiti ekipe Banjalučke pivare, Banjalučkih novinara, FK Rekretivo i „Borik i prijatelji“. Krajem mjeseca ćemo biti domaćini još jednog druženja pod nazivom „Jedan je Borik, jedan je Nektar“ na koje ćemo pozvati naše prijatelje i prijatelje iz Banjalučke pivare, ali i sve one koji su godinama uz „Borik“ uz mali fudbal – rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
I ove godine dužnost rukovodioca turnira povjerena je Jovici Keseroviću.
- Prijave za turnira primaju se do 4. decembra, a turnir počinje 6. decembra 2017. godine. Igraće se u pet kategorija: seniori, veterani, kadeti, pioniri i pjetlići. Za seniorsku smotru kotizacija je 200 KM, za konkurenciju pjetlića 100, dok će pioniri, kadeti i veterani platiti 150 KM. Nagrada za prvo mjesto u kategoriji seniora je 12.000 KM, a za drugo mjesto 2.000.
Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare je istakla.
- Drago mi je što smo i ove godine uz ovaj turnir, koji ima tako bogatu tradiciju. Imamo sjajnu saradnju sa Javnom ustanovom Sportski centar „Borik“, koja može da bude svima za primjer. I dalje ćemo nastojati, naravno u granicama mogućnosti da pomažemo, ne samo ovaj turnir, nego i druge sportske, kulturne manifestacije.
Boris Raspudić, kapiten banjalučkog Borca promoter je ovogodišnjeg turnira „Borik Nektar 2018“.
- Izuzetno mi je drago, a moram priznati da mi je i čast, što sam promoter ove smotre. Za turnir me vežu lijepe uspomene, jer sam na njemu i igrao. Nadam se da će ovogodišnja smotra proteći u redu, da neće biti incidenta, a naravno, neka pobjedi onaj najbolji.
Pokrovitelj turnira je Grad Banja Luka, organizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“, sportski prijatelj Banjalučka pivara, a medijski sponzor Elta televizija.

Nagrada „Ranko Dragičević“
Upravni odbor Javne ustanove je odlučio, a direktor Manojla Zrnić je danas novinarima saopštio da će se nagrada za najboljeg sudiju zvati po prerano preminulom fudbalskom arbitru Ranku Dragičeviću.
On je godinama igrao na turniru, tri puta (1994, 1996 i 2003. godine) je bio proglašavan na ovoj smotri za „prvu pištaljku“, godinama je bio član Takmičarske komsije sa jednim uvažavanjem i respektom vodio je brigu o „Borikovoj“ smotri.

Prijatelji uz prijatelje

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara već, dugo, dugo, uspješno sarađuju. Ta sportsko-poslovna, ali i prijateljska saradnja iz godine u godinu sve je bolja, jača, kvalitetnija.
Na današnjem sastanku kojem su prisustvovali predstavnici naše Ustanove Manojla Zrnić, Jovica Keserović Predrag Grbić i Željko Tica, sa jedne, te iz Banjalučke pivare Dejan Čato i Goran Marković s druge strane dogovorene su sve pojedinosti vezano na tradicionalni 42. turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“.
- Izuzetno mi je drago što smo ponovo zajedno, što se ova naša saradnja povodom turnira u malom fudbali, koji počinje 6. decembra, nastavlja, što ćemo zajedno raditi na marketinškoj promociji naše manifestacije, ali i Banjalučke pivare. Trudićemo se da opet budemo dobri organizatori i domaćini, a uz ovaj turnir planirali smo da održimo i jedan turnir u malom fudbalu sa našim prijateljima, ali i da po treći put organizujemo manifestaciju „Jedan je Borik, jedan je Nektar“ - istakao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Dejan Čato, izvršni direktor za marketinig Banjalučke pivare je pohvalio dosadašnju saradnju i nastavio:
- Zaista lijepo je biti dio jedne manifestacije kao što je tradicionalni turnir u malom fudbalu, koja traje evo već 42 godine. Sve što smo se do sad dogovarali obje strane su poštovale, siguran sam da će tako biti i ovog puta.

„Borikova“ smotra malog fudbala

Istorija počela sa Naprijedom

NaprijedMonting Teslić
Univerzitet ApeironJankovići Gornji Vijačani

Turnir u malom fudbalu, koji već 42 godine organizuje Sportska dvorana „Borik“, odnosno Javna ustanova Sportski centar „Boriku“, je smotra sa dugom tradicijom i jedan od najstarijih u regionu, od nje dvije godine duže traje samo zagrebačka „Kutija šibica“.
Svoje premijerno izdanje banjolučki turnir je imao davne 1976. godine na kojem su učestovale 92 ekipe. Na pobjednički tron prvo se popela ekipa Naprijeda, a onda su se smjenjivali fudbalski vladari „Borika“: Papioni, BSK, Sirano, Bingo Vrbas, Stolarija Zrnić, Monting Teslić, Univerzitet Apeiron...
Evo, svih dosadašnjih pobjednika turnira:

1976. Naprijed
1977. Papioni
1978. Dalvin
1979. Ring
1980. Ada
1981. BSK
1982. BSK
1983. Mahala
1984. Granap
1985. Medicinar
1986. Sirano
1987. Jugoprogres
1988. Karioke
1989. Ahbabi
1990. Mi se s vama zezamo
1991. Kafe bar Venecija
1992. Sting
1993. turnir nije odigran
1994. Druga laka
1995. Mig BMD
1996. Arija galerija
1997. ZZ Milka
1998. Galija
1999. Trgokomerc
2000. Bingo Vrbas
2001. Stolarija Zrnić
2002. A. O. Popović
2003. Kompanija Subašić
2004. Kompanija Subašić
2005. Pavlović turs
2006. Argo
2007. Monting Teslić
2008. Monting Teslić
2009. Monting Teslić
2010. Buletić
2011. Restoran Studenac
2012. Univerzitet Apeiron
2013. Univerzitet Apeiron (futsal)
2013. Knjižara Atlas Kneževo (seniori amateri)
2014. Pekara Obeliks Kotor Varoš
2015. Maksima trejd
2016. Univerzitet Apeiron
2017. Jankovići Gornji Vijačani

Prethodni turniri:
Turnir u malom fudbalu „Borik 2017“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2016“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2015“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2014“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2013“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2012“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2011“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2010“ | Turnir u malom fudbalu „Borik 2009“ | Bilten turnira u malom fudbalu „Borik 2008“

Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik