Dvorana Centar

Nova dvorana „Centar“

Obišli smo novu dvoranu „Centar“ koju će uskoro preuzeti na upravljanje Javna ustanova Sportski centar „Borik“. Tom prilikom je izvršena obuka za rukovanje mašinskim i elektro postrojenjima.

20. 03. 2019.
Sportska dvorana Centar
Odbojka

Pismo zahvale

19. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Čišćenje

Dvorana Borik dočekuje Evroligu 2

Radnici Javne ustanove Sportski centar „Borik“ marljivo rade na pripremi dvorane „Borik“ za održavanje Evrolige 2 košarke u kolicima. Očišćen je parket, ofarbana ograda, sređene svlačionice, ulazni hol, uređen vanjski prostor oko dvorane i sve ostalo kako bi dvorana „Borik“ spremno dočekala učesnike ovog prestižnog takmičenja.

07. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Press konferencija

Borac brani trofej

Tradicija se nastavlja! Ženski rukometni klub Borac Banja Luka i ove godine organizuje Osmomartovski međunarodni rukometni turnir za dame. Ovo je njegovo 37. izdanje, a rukometna priča počela je da se piše davne 1976. godine. Na ovogodišnjoj smotri učestvuju ŽRK Izola, ŽRK Doboj, ŽRK Knežopoljka i domaćin Borac, koji brani trofej osvojen prošle godine.
- Kad nešto ovako dugo traje, kao što traje Osmomartovski rukometnu turnir, onda on ima svoju vrijednost i svoj značaj. Sve organizacione pripreme oko održavanja ovog turnira, koji se igra u nedjelju 10. marta, su završene i što se nas tiče, on već večeras može da počne - kaže Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira na današnjoj pres-konferenciji koja je održana u Sportskoj dvorani "Borik".
Darko Savić, direktor kluba je rekao:
- Ovaj turnir je predigra u prvenstvo Republike Srpske u kojem ne krijemo svoje ambicije, a one su da osvojimo prvo mjesto i da se nakon nekoliko godina vratimo u Premijer ligu BiH. Sigurno da ćemo biti dobri domaćini i organizatori, trudićemo se da naše sportske prijatelje iz Izole, Doboja i Kozarske Dubice što ljepše dočekamo i ispratimo.
Nikola Bijelić, trener Borca i najbolja igračica Božana Ćutković su istakli da su u pripremnom periodu vrijedno i marljivo trenirali i da su spremni za turnir na kojem vjeruju da mogu odbraniti trofej osvojen prošle godine.
Pokrovitelji Osmomartovskog međunarodnog rukometnog turnira za dame su Vlada Republike Srpske - Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Grad Banja Luka, suorganizator Javna ustanova Sportski centar "Borik", a organizator Ženski rukometni klub Borac.

Utakmice i satnice:
10,00 - Otvaranje
10,30 - ŽRK Izola - ŽRK Doboj
13,00 - ŽRK Borac - ŽRK Knežopoljka
14,30 - Revijalna utakmica pionirki ŽRK Knežopoljka - ŽRK Borac
16,00 - Utakmica za III mjesto
18,00 - Finalna utakmica
19,30 - Podjela pehara

05. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Košarka u kolicima

Pripreme za kvalifikacioni turnir Evrolige 2

Pripreme za kvalifikacioni turnir Evrolige 2 košarke u kolicima koja se igra 8. i 9. marta u Sportskoj dvorani "Borik" u punom su jeku.
Danas je održan sastanak predsjednika Košarkaškog kluba invalida Vrbas i rukovodstva Javne ustanove Sportski centar "Borik" na kojem su dogovorene sve pojedinosti oko organizacije ove smotre na kojoj će učestvovati, pored domaćina i klubovi iz Francuske, Holandije, Turske i Izraela.

Utakmice i satnica:

08.03.2019

11.15- Vrbas - Only Friends
13.30. Club Tregorrois Handisport - Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends - Yalova
18.00. Beithalochem Tel Aviv - Vrbas
20.15. Yalova - Club Tregorrois Handisport

09.03.2019

09.00. Beithalochem Tel Aviv - Only Friends
11.15. Club Tregorrois Handisport - Vrbas
13.30. Yalova - Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends - Club Tregorrois Handisport
18.00. Vrbas - Yalova

05. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Intervju

Gostovanje u "Kafanskoj"

Manojla Zrnić, v.d. direktora JU SC "Borik" gostovao je u 560. izdanju emisije "Kafanska" koju uređuje Nebojša Kuštrinović, a koja će biti emitovana u nedjelju 3.3.2019. na K3 televiziji.

01. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Košarka u kolicima

Evroliga 2 u „Boriku“

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ u periodu od 7. do 10. marta tekuće godine biće domaćin kvalifikacionog turnira „Evrolige 2“ košarke u kolicima. Osim Banjalučana na ovoj smotri učestovaće klubovi iz Francuske, Holandije, Turske i Izraela.
Po riječima Marinka Umičevića, predsjednika ovog trofejnog sportskog kolektiva već sada je sve spremeno za predstojeću manifestaciju.
- Imamo iskustvo u organizovanju Čelendž kupa kao i kvalifikacija za „Evroligu 3“ za koje smo dobili najveće moguće ocjene. Ubijeđen sam da ćemo i ovog puta biti odlični domaćini, a nadam se da će naši igrači na terenu ostvariti dobar rezultat, a ja sam već sada ponosan na sve njih, jer su ostvarili sjajne rezultate u minulom periodu – istakao je Marinko Umičević.
Pokrovitelj ove manifestacije je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a predsjednik Organizacionog odbora je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.
- Želim svima da se zahvalim i gospođi Cvijanović i gospodinu Radojičiću koji su stali uz naš klub. Zahvalnost dugujemo i Vladi Republike Srpske kao i našim sponzorima, vlasniku hotela „Ćubić“ Ljubomiru Ćubiću, našem Miri Janjaninu koji je uradio promotivni sport, JUSC „Borik“ kojeg vodi Manojla Zrnić kao i vama novinarima koji pratite rad KKI Vrbas – dodao je Umičević.
Sve utakmice biće odigrane 8. i 9. marta u Sportskoj dvorani „Borik“ u kojoj su ranije otklonjene sve arhitektonske barijere za sportiste sa invaliditetom, što je zasluga menadžmenta Ustanove koju uspješno vodi Manojla Zrnić.
– Nama je lako sarađivati sa ljudima iz KKI Vrbas, prije svega tu mislim na predsjednika Marinka Umičevića. Mi smo uradili sve ono što je od nas traženo, i sigurno je da će sa naše strane i ovog puta biti sve u najboljem redu – rekao je Manojla Zrnić.
Igor Ignjatović, kapiten KKI Vrbas koji je ujedno i menadžer kvalifikacionog turnira „Evrolige 2“ vjeruje da će turnir proći u najboljem redu.
- Veliki posao je urađen, ima još nekih sitnih detalja, ali je evidentno da ćemo maksimalno spremno dočekati naše sportske prijatelje. Naravno da sam ubijeđen kako ćemo na terenu osovjiti prvo ili drugo mjesto kako bismo obezbijedili nastup na završni turnir – naglasio je Ignjatović. Biljana Nedić po prvi put nastupiće u evroligaškom takmičenju.
– Imam poseban motiv, jer dosad nisam imala priliku da zaigram u ovom eminentnom takmičenju. Nalazimo se u dobroj formi, atmosfera je na najvećem nivou, imamo dobru energiju i sve to govori da ćemo ostvariti dobar rezultat – ubijeđena je Biljana Nedić.
Sličnog razmišljanja je i Vlado Švraka kojem će takođe biti prvi put da zaigra Evroligu.
– Dugo se vodila borba za moje ocjenjivanje, i sada smo u tome uspjeli na čemu bih se zahvalio predsjedniku Marinku Umičeviću i kapitenu Igoru Ignjatoviću. Naravno da sam srećan što ću zaigrati Evroligu i siguran sam da nećemo razočarati i da ćemo biti najbolji među najboljima – jasan je Vlado Švraka.
Promoter takmičenja biće legendarni košarkaš Zoran Slavnić. Ovom treba dodati da će KKI Vrbas u subotu, 2. marta odigrati dvije utakmice NLB lige u Beogradu. Prvi rival biće im ekipa Una Sana iz Bihaća, a nakon toga odmjeriće snage sa Flink Stonsima iz Austrije.
Na konferenciji za medije Brane Čovičković, generalni sekretar ŽKK Mladi Krajišnik, uručio je priznanje Marinku Umičeviću za 55 godina postojanja „malenih“.

28. 03. 2019.
Sportska dvorana Borik
Osmomartovski turnir

Tradicionalni 37. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir

Dame u čast Osmog marta Tradicija se nastavlja... Ženski rukometni klub Borac i ove godine će organizovati tradicionalni 37. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir, koji će se održati 10. marta u Sportskoj dvorani „Borik“.
Za predsjednika Organizacionog odbora ovogodišnje smotre izabrana je Mira Popović, dok su članovi Anka Šmitran-Đurić, Manojla Zrnić, Darko Savić i Dragan Kojić.
Na turniru će igrati četiri ekipe: ŽRK Knežopoljka (Kozarska Dubica), ŽRK Doboj, ŽRK Izola i domaćin ŽRK Borac (Banja Luka).
Svečano otvaranje turnira je predviđeno za nedjelju (10. marta) u 10,30 časova, dok su nakon toga na rasporedu polufinalne susreti: ŽRK Izola - ŽRK Doboj (11 časova) i ŽRK Borac – ŽRK Knežopoljka (13 časova).
Prije utakmice za treće mjesto, koja je na programu u 16 časova, u revijalnom susretu, sastaće se pionirski sastavi ŽRK Knežopoljka i ŽRK Borac.
Finale je predviđeno za 18 časova, a nakon toga slijedi podjela pehara i pojedinačnih nagrada.
Pokrovitelj turnira koji se igra osmog marta Dana žena je Grad Banjaluka, organizator i domaćin je ŽRK Borac, a suorganizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“.

20. 02. 2019.
Sportska dvorana Borik
Poslije sinoćnjeg izbora najboljeg sportiste grada Banjaluke za 2018. godinu Sportska dvorana "Borik" je već spremna za treninge sportista!

19. 02. 2019.
Završeni radovi na novoj sportskoj dvorani

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravlјaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima. Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravlјanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.
Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjoj Luci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odrigravanje takmičarskih i prijatelјskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.
Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.
– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremlјenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekao je načelnik Odjelјenja za komunalne poslove Petar Bilčar.
U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

Preuzeto sa www.banjaluka.rs.ba

06. 02. 2019.


Grad Banja Luka

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik