Tradicionalni revijalni susret u malom fudbalu
Sudijama brojano do jedanaest

Borik i prijatelji – Fudbalske sudije Banjaluke 11:4 (5:1)

Strijelci: 0:1 Stanivuković u 6, 1:1 Anđelić u 10, 2:1 Garić u 11, 3:1 Anđelić u 15, 4:1 Trnjak u 19, 5:1 Božić u 20, 6:1 Anđelić u 28, 6:2 Ajder u 30, 7:2 Radovanlija u 31, 8:2 Grujić u 32, 9:2 Garić u 32, 9:3 Žarić u 33, 9:4 Žarić u 36, 10:4 Božić u 36, 11:4, Trnjak u 38. minutu, dvorana „Borik“, sudije: Slobodan Zrnić i Nedeljko Šolak.
BORIK I PRIJATELJI: Keserović, Trnjak, Grujić, Garić, Anđelić, Božić, Lukendić, Bošnjak, Radovanlija. Selektori: Milutin Vučkovac i Željko Tešić
FUDBALSKE SUDIJE BL: Mejakić, Stanivuković, Railić, Žarić, Ivančević, Ajder, Dragojević, Ćurlić. Selektor: Nenad Knežević.
Fudbalski nokaut u „Boriku“!
U tradicionalnom revijalnom susretu koji se igra 1. januara nove godine, tačno u podne, „Borik i prijatelji“ deklasirali su ekipu „Fudbalske sudije Banjaluke“. Koliko su domaćini bili razigrani, nemilosrdni i efikasni, najbolje se vidi po rezultatu - 11:4.
Od 15 golova najljepši je postigao je Bojan Garić u stilu Maradone, koji je u 32. minutu lobovao golmana Dragana Mejakića za 9:2.
Pojedinačna priznanja pripala su igračima pobjedničkog tima. Najuspješniji golman je Jovica Keserović, Nebojša Anđelić je prvi strijelac sa tri gola i ujedno najbolji fudbaler ovogodišnjeg tradicionalnog susreta.
Naravno, najbolje je bilo „treće poluvrijeme“ u restoranu „Borika“ uz „iće i piće“. Tu su se banjalučke sudije mnogo bolje držale nego što je to bilo na parketu.

01. 01. 2018. 12:00 časova SD Borik
Lijepa sportska veče u hramu sporta – „Boriku“
„Jedan je Borik, jedan je Nektar“

U prelijepom ambijentu održana je manifestacija „Jedan je Borik, jedan je Nektar“, a u sklopu promocije 42. turnira u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“.
Bilo je to lijepo podsjećanje na minule turnire, bile je lijepo biti u društvu brojnih sportskih i fudbalskih prijatelja, koji su, svako na svoj način dali doprinos da ova tradicionalna manifestacija traje tako dugo.
Kada je, davne 1976. godine, počela „Borikova“ priča o malom fudbalu, niko nije ni slutio da će ona odoljeti brojnim problemima i fudbalskim izazovima, da će biti jača čak i od rata.
Na manifestaciji su lijepim riječima o turniru, saradnji Javne ustanove Sportski centar „Borik“ i Banjalučke pivare, te o brojnim našim prijateljima govorili Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, Dragan Danelišen, predsjednik Upravnog odbora Javne ustanove Sportski centar „Borik“, te Nikolas Peni, direktor Banjalučke pivare.
Na prethodna dva druženja dodjeljivana su priznanja najboljim igračima, strijelcima golmanima turnira, ali i brojnim našim prijateljima, koji su decenijama uz ovu manifestaciju. To je i sad nastavljeno. Priznanja su dobili: Goran Marković iz Banjalučke pivare, posthumno Ranko Dragičević, koji je tri puta biran za najboljeg sudiju, a godinama je bio član Takmičarske komisije turnira.
Priznanja nisu mimoišla ni banjalučkog golgetera za pamćenje Dragana Marjanovića, nekadašnjeg asa banjalučkog Borca, kao ni Sinišu Mrkobradu, koji je dva puta biran za najboljeg golmana našeg smotre.
Priznanje je otišlo i u ruke Novaka Petrovića, koji je „prva pištaljka“ turnira, jer je do sad pet puta proglašavan za najboljeg i po tome je rekrder, kao i za fudbalske radnike za primjer Svetislava Kuruzovića i Boru Lolića.
I dugogodišnji radnik naše Ustanove, Dobrivoje Vujičić, koji je u „Borku“, proveo 28 godina, a danas živi penzionerske dane, takođe je dobio priznanje.
Na kraj, lijepo druženje je završeno, naravno, uz nezaobilazni Nektar, ali svi su se rastali uz ono „bilo je lijepo, vidimo se i iduće godine“.

17. 11. 2017.
Đurin - naš prijatelj
Prvi pobjednik „Borik i prijatelji“

Đurin - naš prijatelj Željko Metlar - Đurin, koji živi i radi u Austriji, kad god dođe u svoju Banja Luku obavezno posjeti Javnu ustanovu Sportski centar „Borik“. I, naravno, nikad ne dođe praznih ruku. I ovog puta naš prijatelj Željko donio nam je na poklon prvu pomoć, lopte, dresove, sat...
Lijepo je imati takvog prijatelja kao što je Željko Metlar - Đurin.

17. 11. 2017.
Turnir prijatelja
Prvi pobjednik „Borik i prijatelji“

Ekipa „Borik i prijatelji“, pobjednik je prvog „Turnira prijatelja“ u malom fudbalu na kojem su još učestovali Banjalučka pivara, Fudbalski klub Rekreativo i Banjalučki novinari. Ovaj turnir odigran je sklopu priprema za tradacionalno 42. izdanje smotre u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“, koji počinje 6. decembra.
U finalu „Borik“ je bio bolji od Banjalučke pivare, trijumfovao je sa 3:1. Dvostruki strijelac za pobjednički tim bio je Marko Tešić, jednom je mrežu pogodio Dejan Lukendić, dok je počasni pogodak za poražene djelo „pivarinog“ Van Bastena - Predraga Divljaka.
Za pobjednički ekipu nastupili su: Keserović, Kokanović, Tešić, Grujić, Dizdar, Lukendić, Božić, Devušić, Trnjak, Bošnjak, Garić i Janković.
U polufinalnim susretima postignuti su ovi rezultati: „Borik i prijatelji“ - Rekreativo 4:0 (Trnjak, Kokanović, Bošnjak i Janković), Banjalučki novinari - Banjalučka pivara 2:3 (Anđelić dva - Stančić dva i Milaković).
Za najboljeg igrača proglašen je Marko Tešić („Borik i prijatelji“), njegov klupski kolega Jovica Keserović je prva „jedinica“, dok su titulu najboljeg strijelca ravnopravno podijeli Nebojša Anđelić (Banjalučki novinari) i Aleksandar Stančić (Banjalučka pivara).
Sve utakmice, bez greške, sudili su Slobodan Zrnić i Nedeljko Šolak.
Naravno, mnogo bolje akteri su „igrali“ van terena, u „trećem poluvremenu“, uz Nektar.
Svi su se rastali uz pozdrav, vidimo se i dogodine.
Kad je nešto lijepo, nek i traje…

16. 11. 2017.
Donacija Tvrornice obuće Bema

Javna ustanova Sportski centar "Borik" ima veliki broj svojih sportskih i poslovnih prijatelja. Jedan od njih, pravi, odani prijatelj je Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće Bema. On je donirao obuću za 23 radnika Odsjeka za higijensko-tehničko održavanje i Odsjeka bezbjednosti naše Ustanove.
Svi zaposleni od srca se zahvaljuju Marinku Umičeviću!

15. 11. 2017.
Popravka

Radnici Javne ustanove Sportskci centar "Borik" rade i noću. Sinoć su nekoliko sati otklanjali težak kvar na kanalizacionim pumpama za izbacivanje fekalnih voda i, naravno, posao su uspješno obavili!

15. 11. 2017.
Turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“

Prijave do 4, početak 6. decembra

Na današnjoj pres konferenciji za mediju kojoj su prsustovali Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, Milka Stanivuković, PR mendžer Banjalučke pivare, Jovica Keserović, rukovodilac turnira i Boris Raspudić, kapiten Borca, inače promoter smotre, saopštene su sve pojedinosti vezano za 42. izdanje turnira „Borik Nektar 2018“.
- Drago nam je što su i dalje uz nas naši sportski prijatelji iz Banjalučke pivare, sa kojima imamo izuzetno lijepu saradnju. Sve ono što smo trebali da uradimo mi smo pripremili, tako da nam ostaje samo da čekamo dolazak ekipa. U četvrtak (16. novembra) ćemo organizovati „Turnir prijatelja“, na kojem će nastupiti ekipe Banjalučke pivare, Banjalučkih novinara, FK Rekretivo i „Borik i prijatelji“. Krajem mjeseca ćemo biti domaćini još jednog druženja pod nazivom „Jedan je Borik, jedan je Nektar“ na koje ćemo pozvati naše prijatelje i prijatelje iz Banjalučke pivare, ali i sve one koji su godinama uz „Borik“ uz mali fudbal – rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
I ove godine dužnost rukovodioca turnira povjerena je Jovici Keseroviću.
- Prijave za turnira primaju se do 4. decembra, a turnir počinje 6. decembra 2017. godine. Igraće se u pet kategorija: seniori, veterani, kadeti, pioniri i pjetlići. Za seniorsku smotru kotizacija je 200 KM, za konkurenciju pjetlića 100, dok će pioniri, kadeti i veterani platiti 150 KM. Nagrada za prvo mjesto u kategoriji seniora je 12.000 KM, a za drugo mjesto 2.000.
Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare je istakla.
- Drago mi je što smo i ove godine uz ovaj turnir, koji ima tako bogatu tradiciju. Imamo sjajnu saradnju sa Javnom ustanovom Sportski centar „Borik“, koja može da bude svima za primjer. I dalje ćemo nastojati, naravno u granicama mogućnosti da pomažemo, ne samo ovaj turnir, nego i druge sportske, kulturne manifestacije.
Boris Raspudić, kapiten banjalučkog Borca promoter je ovogodišnjeg turnira „Borik Nektar 2018“.
- Izuzetno mi je drago, a moram priznati da mi je i čast, što sam promoter ove smotre. Za turnir me vežu lijepe uspomene, jer sam na njemu i igrao. Nadam se da će ovogodišnja smotra proteći u redu, da neće biti incidenta, a naravno, neka pobjedi onaj najbolji.
Pokrovitelj turnira je Grad Banja Luka, organizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“, sportski prijatelj Banjalučka pivara, a medijski sponzor Elta televizija.

Nagrada „Ranko Dragičević“
Upravni odbor Javne ustanove je odlučio, a direktor Manojla Zrnić je danas novinarima saopštio da će se nagrada za najboljeg sudiju zvati po prerano preminulom fudbalskom arbitru Ranku Dragičeviću.
On je godinama igrao na turniru, tri puta (1994, 1996 i 2003. godine) je bio proglašavan na ovoj smotri za „prvu pištaljku“, godinama je bio član Takmičarske komsije sa jednim uvažavanjem i respektom vodio je brigu o „Borikovoj“ smotri.

08. 11. 2017.
Turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“

Prijatelji uz prijatelje

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara već, dugo, dugo, uspješno sarađuju. Ta sportsko-poslovna, ali i prijateljska saradnja iz godine u godinu sve je bolja, jača, kvalitetnija.
Na današnjem sastanku kojem su prisustvovali predstavnici naše Ustanove Manojla Zrnić, Jovica Keserović Predrag Grbić i Željko Tica, sa jedne, te iz Banjalučke pivare Dejan Čato i Goran Marković s druge strane dogovorene su sve pojedinosti vezano na tradicionalni 42. turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2018“.
- Izuzetno mi je drago što smo ponovo zajedno, što se ova naša saradnja povodom turnira u malom fudbali, koji počinje 6. decembra, nastavlja, što ćemo zajedno raditi na marketinškoj promociji naše manifestacije, ali i Banjalučke pivare. Trudićemo se da opet budemo dobri organizatori i domaćini, a uz ovaj turnir planirali smo da održimo i jedan turnir u malom fudbalu sa našim prijateljima, ali i da po treći put organizujemo manifestaciju „Jedan je Borik, jedan je Nektar“ - istakao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Dejan Čato, izvršni direktor za marketinig Banjalučke pivare je pohvalio dosadašnju saradnju i nastavio:
- Zaista lijepo je biti dio jedne manifestacije kao što je tradicionalni turnir u malom fudbalu, koja traje evo već 42 godine. Sve što smo se do sad dogovarali obje strane su poštovale, siguran sam da će tako biti i ovog puta.

08. 11. 2017.
Upravni odbor i menadžment Javne ustanove Sportski centar "Borik" posjetili su 22. Međunarodni sajam knjiga u organizaciji Glasa Srpske koji se održava u Sportskoj dvorani "Borik".

14. 09. 2017.
Međunarodni turnir

Floorball BL2017

Tradicionalni 9. po redu, međunarodni turnir „Floorball BL 2017“ održaće se u subotu i nedjelju (29. i 30) jula u Sportskoj dvorani „Borik“. Na ovogodišnjoj smotri učestvuje dvanaest ekipa iz devet zemalja, po brojnosti i kvalitetu ekipa je do sada najjači.
Prva utakmica „Florball BL 2017“ igra se u subotu u 9,45 časova, a sastaju se prijedorski Gladijatori i ekipa B.U.H. iz Praga. Finalni susret na programu je u nedjelju u 17,15 časova.

27. 07. 2017.
Jubilej

Počinje obilježavanje 55. godina
Ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik

Prva akcija „Malene legende“

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik, koji je osnovan 1963. godine obilježava 55 godina postojanja i neprekidnog rada. Tim povodom održan je sastanka rukovodstva Javne ustanove Sportski centar „Borik“ i Mladog Krajišnika na kojem je razgovarano o predstojećim aktivnostima u jubilarnoj godini.
- Naišli smo na veliko razumijevanje direktora Manojla Zrnića i njegovih saradnika. Oni su uvijek bili korektni prema klubu, izlazili nam u susret, pomagali kad nam je to bilo potrebno. I sad je dogovoreno da budu sa nama u godini jubileja, Javna ustanova Sportski centar „Borik“ će biti tehnički organizatori svih naših aktivnosti, kojima ćemo proslaviti 55 godina postojanja - rekao je Čovičković.
Direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ Manojla Zrnić je istakao da je Mladi Krajišnik za sve ono što je dao ne samo banjalučkoj, srpskoj jugoslovenskoj, nego i evropskoj i svjetskoj košarci zaslužuje da mu svi pomognu u obilježavanju njegovih ponosnih i trofejnih 55 godina.
- Naša Ustanova uvijek će biti i na raspolaganju i pomoći svim klubovima. Bićemo uz „malene“ u svim njihovim aktivnostima, a već je dogovoreno da prva akcija bude pod nazivom „Malene legende“ - rekao je Zrnić.
Brane Čovičković je naglasio da je u programu obilježavanja jubileja predviđeno održavanje nekoliko turnira u svim kategorijam, te je planirano i da se uradi film i napiše knjiga o „malenima“, a održaće se i Svečena akademija na kojoj će se dodijeliti priznanja svim onim koji su ostavili neizbrisiv trag u ovom klubu.
- Proslavu jubileja počinjemo akcijom koju smo nazvali „Malene legende“. U hramu košarke Sportskoj dvorani „Obilićevo“ želimo da podignemo dresove košarkašica koje su upisale svoje ime ne samo u klupske anale, nego i u anale jugoslovenske i svjetske košarke. Teško je odlučiti koje će biti tih pet veličanstvenih košarkašica, ali sve će biti poznato za desetak dana - istakao je Čovičković.

11. 06. 2017.
16. Sportske igre Asocijacije sportskih centara Srbije

Dvije medalje

28. 05. 2017.

Sa 16. sportskih igara Asocijacija Sportskih centar Srbije, koje je održano u Kladovu, ekipa Javne ustanove Sportski centar „Borik“ vratila se sa dvije medalje. Srebrno je osvojeno u kuglanju, a bronza u basketu. Kuglašku ekipu JU SC „Borik“ sačinjavali su: Milan Trkulja, Željko Tešić, Nebojša Božić i Dragan Božić, dok basket igrali Milan Trkulja, Davor Josipović, Darko Janković i Nebojša Božić.
Dan grada

Manifestacije za obilježavanja Dana grada Banja Luka u Ustanovi

11. 04. 2017.

U Program proslave 22. aprila - Dana grada Banje Luke 2017. godine, koji će se održati od 18. do 22. aprila, uvrštena je i manifestacija „Kotlićijada Borik Nektar 2017“, u organizaciji Javne ustanove Sportski centar „Borik“ i Banjalučke pivare.
Kotlićijada će se održati 22. aprila (sa početkom u 10 časova) na platou ispred, Sportske dvorane „Borik“, a ekipe će se takmičiti u pravljenju junećeg čorbanca u tradicionalnom kotliću. Pored ovog održaće se i takmičenje u bacanju kugle, brzom ispijanju pivar i stonom tenisu.
JU SC „Borik“ suorganizator je međunarodnog NBC turnira u kuglanju „Borac Borik 2017“ koji organizuje kuglaški klub „Borac“. Na turniru učestvuju Crvena zvezda (Beograd), Makpetrol (Skoplje), Šumadija (Kragujevac) i domaćin KK Borac. Turnir se održava 22. aprila (11 časova) u kuglani Lauš.
U dvorani „Borik“ će se 22. aprila (10 časova), takođe, održati i Međunarodni turnir u mini rukometu „Banja Luka 2017“.

Spisak manifestacija za Dan grada
Na današnji dan prije 43 godine

Dvorana za Dan grada

20. 04. 2017.

Konačno, dođe i taj dan - 20. april 1974. godine.
Dan za istoriju banjolučkog sporta, koji će, tu nema dilema, ostati za sva vremena upisan zlatnim slovima. Ostvaren je dugogodišnji san svih sportista Banje Luke da poslije igranja, u zimskom periodu, po drugim gradovima dobiju svoju dvoranu.
Dvorana „Borik“, koja se smjestila pod visokim borovima, kraj Vojnog igrališta, širom je otvorila sva svoja vrata.
Tačno u 18.10 časova na parket dvorane, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, primivši oko 3.500 gledalaca, jedni za drugim izlazili su rukometaši, košarkaši, atletičari i stonoteniseri Borca, košarkašice Mladog Krajišnika, bokseri Slavije, odbojkaši „Rudija Čajaveca“, gimnastičari i dizači tegova Partizana, rukometaši i rukometašice Mladosti, karatisti.
Bili su tu i važni gosti iz političkog života: Đuro Pucar, Hakija Pozderac, Momir Kapor, Osman Karabegović, Seid Maglajlija, Živko Babić, Ivan Snoj...
Na ovoj lijepoj svečanosti gledaocima se prvi obratio Aleksandar Ravlić, predsjednik Odbora za izgradnju dvorane, da bi Hakija Pozderac, prvi čovjek Saveza organizacija za fizičku kulturu Jugoslavije, čestitao Banjolučanima Dan oslobođenja, ali i poželio da u „Boriku“ postižu što bolje rezultate, da bi dvoranu u 18.33 časa proglasio otvorenom.
Rukometaš Borca Nebojša Popović, zlatni olimpijac iz Minhena, na najljepšem poklonu zahvalio je u ime banjolučkih sportista.
Svojim nastupom prazničnu atmosferu uljepšali su članovi KUDM „Veselin Masleša“, učenice iz Banje Luke izvele su vježbu „Da svuda ovakva ljubav bude“, pa su za odličan nastup često nagrađivani aplauzima.
Naravno, prvi su na teren istrčali, ko drugi nego rukometaši Borca, zvanični šampioni Jugoslavije. Oni su prvenstveni duel sa Viteksom iz Visokog i otvaranje dvorane uljepšali pobjedom. Predvođeni sjajnim golmanom Arslanagićem i efikasnim Popovićem, koji je postigao 11 golova, a kojem su uspješno asistirali Rađenović (šest golova) i Unčanin (pet), ostvarili su trijumf od 29:26 i nastavili rukometnu potjeru za liderom, bjelovarskim Partizanom, koji je imao 28 bodova, dva više od Borca.
Prvi gol u dvorani djelo je igrača Viteksa Fikreta Hurema iz sedmerca u 19.08 časova, dok se tri minuta kasnije u rukometnu istoriju „Borika“ upisao, poslije akcije Rađenovića i Popovića, Rade Unčanin postigavši gol za Borac.
Sportski nezaboravni aprilski dan završio se revijalnom utakmicom između sarajevske Bosne, zvaničnog šampiona Jugoslavije i košarkašica Mladog Krajišnika. Slavile su Sarajke - 92:64 (51:30).
Premijerni koš postigla je košarkašica Bosne, inače Banjolučanka, Gordana Janjić, koja je prve košarkaške korake napravila u Mladom Krajišniku, dok je prvi „domaći“ koš bio djelo „malene“ Velinke Bošnjak.
Tako je otvorena prva stranica Sportske dvorane „Borik“, istorija je počela da se piše...

Odlomak iz knjige "40 godina Sportske dvorane Borik"

Sanacija

Počele pripreme za sanaciju bivšeg Šoping centra

13. 04. 2017.

Po nalogu Gradske uprave, preduzeće „Građenje Đurić“ je počelo sa pripremom objekta bivšeg Šoping centra za buduću sanaciju.
U toku je rušenje međuspratne stropne konstrukcije, spuštenog stropa, čelične konstrukcije i postojeće podne podloge. Očekuje se da bi ovi radovi trebali biti završeni u narednih 20 dana.
Uporedo sa ovim poslovima, u toku je i javna nabavka za pribavl?anje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju fiskulturne sale Tehničke škole, odnosno bivšeg Šoiping centra u buduću sportsku dvoranu.
-Najvažnije je da će sportisti našeg grada dobiti još jednu dvoranu u kojoj će moći igrati rukomet, košarku, odbojku i druge sportove. Očekujemo da će to biti još jedan doprinos razvoju sporta - rekao je ranije gradonačelnik Igor Radojičić.
U ovoj fazi obezbjeđena su sredstva za pripremu objekta i tehničku dokumentaciju, a u narednom period Gradska uprava će tražiti mogućnosti obezbjeđivanja sredstava za početak sanacije i rekonstrukcije objekta.


foto: Grad Banja Luka/A. Čavić
Ležeći policajci“ kod dvorane „Borik“

Na inicijativu Javne ustanove Sportski centar „Borik“, nedavno su u Ulici Aleja Svetog Save (ispred objekta Sportske dvorane „Borik“), postavljena dva „ležeća policajca“.
U ovoj ulici pored posjetilaca dvorane, pješački prelaz neprestano koriste i stanovnici ovog naselja kao i djeca školskog uzrasta, a nisu rijetke situacije saobraćajnih udesa do kojih dolazi zbog neprilagođenosti brzine i naglog kočenja u blizini pješačkog prelaza.
Sad će, na sreću, postavljanjem „ležećih policajaca“, svi u saobraćaju, kako vozači tako i građani, biti sigurniji i bezbjedniji.
Zato inicijativa Javne ustanove Sportski centar „Borik“ da se postave „ležeći policajci“ zaslužuje sve pohvale, kao što pohvale zaslužuje i Odjeljenje za saobraćaj i puteve Gradske uprave, koju ju je i podržalo.

16. 03. 2017.
35. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir „Banja Luka kup 2017“
Četiri ekipe, četiri želje

Sve je spremno, što se organizacionih priprema tiče, za 35. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir „Banja Luka kup 2017“, koji je na programu u subotu (11. marta) u Sportskoj dvorani Borik. To je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u banjalučkom hramu sporta, kojoj su prisustvovali Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira, Dragan Banjac, v. d. načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Gradske uprave Banja Luka, Jasna Brkić, promoter turnira i mlada igračica Marina Rauković.
- Neočekivano smo se našli u problemima, jer su nam pismeno učešće prvo potvrdili ŽRK Zrinski (Čakovec) i ŽRK Kikinda da bi nam onda zbog svojih problema otkazali. Ali, u pomoć su nam priskočili naši sportski prijatelji Jedinstvo (Brčko) i prijedorska Mira, pa će oni zajedno sa Jadran Bluemarine iz Kozine (Slovenija) i našim Borcem biti učesnici ove tradicionalne smotre. Posebno se zahvaljujem gradonačelniku Banje Luke Igoru Radojičiću, koji je podržao ovaj turnir, ali i brojnim sportskim prijateljima, koji su stali uz ovu tradicionalnu manifestaciju - rekla je Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora 35. Osmomartovskog turnira „Banja Luka kup 2017“.
Grad Banja Luka, kao i bezbroj puta do sada stao je uz Osmomartovski turnir dama.
- Ovaj turnir nalazi se u Godišnjem kalendaru sportskih manifestacija grada Banja Luka za 2017. godinu. Kad nešto kao ova smotra, ima tako tugu tradiciju, a održava se već 35 godina, zaslužuje da je svi podržimo. U subotu ćemo u Gradskoj upravi ugostiti predstavnike ekipa, a vjerujem da će brojni ljubitelji rukometa doći u Sportsku dvoranu „Borik“ na ovu rukometnu smotru – istakao je Banjac. Promoter ovogodišnjeg turnira je Jasna Brkić, nekadašnja sjajna rukometašica banjalučke Mladosti.
- Sentimentalno sam vezana za ovu smotru, pošto sam na njoj igrala, jer je moja Mladost čak sedam puta trijumfovala. Bio je to izuzetno jak turnir na kojem su nastupali beogradski Radnički, nekadašnji prvak Evrope, Dalmanda iz Splita, zagrebačka Lokomotiva, Vesna iz Somobora... Drago mi je što se turnir ponovo održava, vjerujem da se on nikad više neće prekidati, kao što je to bilo ranije. Banja Luka zaslužuje da ima jednu ovakvu smotru rukometnih dama – istakla je Jasna Brkić, član one zlatne generacije Mladosti, koja je u Novom Mestu izborila ulazak u tadašnju Prvu rukometnu ligu Jugoslavije.
Mlada rukometašica Marina Rauković sa mnogo optimizma dočekuje ovaj turnir.
- Daćemo svoj maksimum na ovoj smotri. Imamo nekih problema sa povredama, ali nas to neće sputati da pokažemo koliko možemo. Želimo finale, želimo trofej, ako u tome ne uspijemo sportski ćemo čestitati boljem rivalu - rekla je Marina Rauković.

Parovi i satnica
10,00 časova: ŽRK Borac – ŽKK Mira
11,30 časova: ŽRK Jadran Blumarine – ŽRK Jedinstvo
13,15 časova: Svečano otvaranje turnira
14,00 časova: Utakmica za treće mjesto (poražene ekipe)
16,00 časova: Utakmice za prvo mjesto (pobjedničke ekipa)
17,30 časova: Zatvaranje turnira i podjela pehara
18,00 Zajednička večera i druženje svih ekipa

09. 03. 2017.
35. međunarodni Osmomartovski rukometni turnir „Banja Luka Kup 2017“
Četiri ekipe iz četiri države

Ženski omladinski Rukometni klub Kikinda (Srbija), Ženski rukometni klub Jadran Bluemarine (Slovenija), Ženski rukometni klub Zrinjski (Hvatska) i domaćin Ženski rukometni klub Borac (Republika Srpska, BiH) učesnici su 35. tradicionalnog međunarodnog Osmomartovskog turnira „Banja Luka Kup 2017“. To je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Sportskoj dvorani „Borik“ kojoj su prisustvovali Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora, Nada Tešanović i Manojla Zrnić, članovi odbora, te Božana Ćutković, rukometašica Borca.
- Turnir se igra, u subotu, 11. marta, od 9 do 18 časova. U polufinalu sastaju se ŽRK Borac - ŽRK Jadran Bluemarine (10 časova), ŽORK Kikinda - ŽRK Zrinski (11,30), dok je svečano otvaranje predviđeno za 13,15 časova. Utakmica za treće mjesto na programu je u 14 časova, a za prvo dva časa kasnije. Pokrovitelj smotre je Grad Banja Luka, suorganizatori su Javna ustanova Sportski centar „Borik“, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Turistička organizacija grada Banja Luke, a medijski sponzor je Radio-televizija Republike Srpske. Promoter ovogodišnje smotre je Jasna Brkić, proslavljena rukometašica Mladosti, koja je igrala na ovoj smotri i osvajala prvo mjesto - istakla je Mira Popović, predsjednik, Organizacionog odbora 35. tradicionalnog međunarodnog Osmomartovskog turnira „Banja Luka Kup 2017“.
Nada Tešanović, koja je učestovala u najvećim uspjesima Borca istakla je da ovaj turnira, ali i klubu zaslužuju mnogo veću podršku.
- Borac je jedini ženski rukometni klub našeg grada i neophodno je da mu svi pomognemo. On sad prolazi kroz težak period, ali siguran sam da će iz svih nedaća koje su ga pritisle izaći jači. Naravno, da bi se to uspjelo treba puna podršku, potrebna su novčana sredstva, jer bez toga nema ni uspjeha. Siguran sam da će se Borac vratiti na staze uspjeha, da će opet osvajati trofeje u prvenstvu BiH, da će opet biti, kao prije nekoliko godina, neprikosnoven na rukometnim terenima - rekla je Nada Tešanović, član Organizacionog odbora.
Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ koja je jedan od suorganizatora tradicionalne rukometne smotre za dame je istakao:
- Uvijek je naš Ustanova bila uz banjalučke sportiste, uvijek je podržavala brojne manifestacije. Tako smo stali i uz jednu lijepu tradiciju, uz 35. međunarodni rukometni turnira „Banja Luka Kup 2017“. Naravno, svi zaposleni u našoj Ustanovi stoje na raspolaganju organizatoru, siguran sam da će još jednom iz naše dvorane iz naše Banja Luke otići najljepša slika u sportski svijet.
Prvi Osmomartovski turnir odigran je davne 1976. godine, premijerni pobjednik bila je ekipa beogradskog Radničkog, dok je na posljednjem turniru 2015. godina trijumfovala ekipa Turbine iz Jablanice. Turnir nije igran sedam godina, tri zbog ratnih dešavanja, a četiri radi problema sa nemogućnosti obezbjeđenja finansijskih sredstava.

01. 03. 2017.
Pres konferencija

U nedjelju 25.09.2016. godine (20,00 časova) u Sportskoj dvorani "Obilićevo" održaće se promocija filma "Košarkaški klub invalida Vrbas, ponosni šampion".
Tim povodom danas je u VIP salonu Sportske dvorane "Borik" održana konferencija za štampu na kojoj su učestvovali Manojla Zrnić, direktor JU SC "Borik", Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas i kapiten kluba Igor Ignjatović. Autor dokumentarnog filma je novinar Slobodan Babić, a film je rađen u produkciji Elta televizije.

22. 09. 2016.
Jubilarci

U Javnoj ustanovi Sportski centar "Borik" paze na svoje radnike. Dragomirka Matijašević proslavila je 30 godina rada, a Dušanka Rekavić i Mile Jakovljević dvije decenije vjernosti Ustanovi. Tim povodom održana je skromna svečanost na kojoj je direktor Manojla Zrnić uručio skromne poklone, ali i poželio jubilarcima, kao vrijednim i marljivim radnicima, da u Ustanovi dočekaju i penziju.

21. 09. 2016.
Promocija dokumentarnog filma „Košarkaški klub invalida Vrbas, ponosni šampion“

Promocija dokumentarnog filma „Košarkaški klub invalida Vrbas, ponosni šampion“, autora Slobodana Babića u produkciji televizije Elta HD biće održana u nedjelju, 25. septembra u Sportskoj dvorani „Obilićevo“ sa početkom od 20 časova.
To je dogovoreno na današnjem sastanku kojem su prisustvovali Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas, Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“, Jovica Keserović, zamjenik direktora Ustanove, Predrag Grbić, šef službe komercijale i ugostiteljstva, te autor filma Slobodan Babić.
U dokumentarnom filmu biće prikazani najveći uspjesi Košarkaškog kluba invalida Vrbas koji je u minuloj takmičarskoj sezoni ostvario rezultate za sportski ponos. Ovaj sportski kolektiv je treću godinu zaredom postao osvajač regionalne NLB Lige, šampion i osvajač kupa BiH i Republike Srpske.
Organizator promocije je Košarkaški klub invalida Vrbas, a tehnički organizator Javna ustanova Sportski centar „Borik“.

20. 09. 2016.
Sjednica Inicijativnog odbora za dopunu i dogradnju Olimpijskog slavoluka

U Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ održan je sastanak Inicijativnog odbora za dopunu i dogradnju Olimpijskog slavoluka, koji je otvoren prije petnaest godina, u banjalučkom „hramu sporta“.
Na čelu Inicijativnog odbora je Manojla Zrnić, direktor JU SC „Borik“, a članovi su: Dragan Danelišen, predsjednik UO JU SC „Borik“ koji je bio član Organizacionog odbora za izgradnju slavoluka, rukometna legenda Milorad Karalić zlatni banjolučki olimpijac iz Minhena, čovjek rukometa Branko Janković incijator izgradnje ovog spomenika sporta, te arhitekta, Darko Hrstić po čijem idejnom rješenju je slavoluk i izgrađen.
- Već dugo je prisutna naša ideja, ali i želja da napravimo drugi korak kada su u pitanju osvajači olimpijskih medalja, ali i drugi banjalučki sportisti i sportiskinje koji su proslavili naš grad. Srećni smo što je ova naša ideja naišla na podršku svih sa kojima smo razgovarali i krenuli smo u njenu realizaciju. Za sad ima nekoliko prijedloga kako bi to sve trebalo da izgleda i na nama je sad da jedan prijedlog prihvatimo. Siguran sam će dvorana „Borik“, koji još zovu „hram sporta“, kad se realizuje ovaj projekat, biti i svojevrsni muzej banjolučkog sporta – istakao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ i predsjednik Inicijativnog odbora.
Uskoro će biti i formiran Organizacioni odbor za dogradnju Olimpijskog slavoluka.

14. 09. 2016.
Druženje

U srcu planinske ljepotice Kozare, na imanju Dragutina Gute Tendžerića ili kako ga mnogi zovu „Vembli u Kozari“, družili su se i igrali fudbal četiri ekipe „Veterani Sloge“, „Nova DIPO“, „Opstanak“ i „Borik“.
Najviše uspjeha imala je ekipa „Nova DIPO“, koja je u finalu bila uspješnija od veteranske ekipe podgradačke Sloge.
Bilo je lijepo igrati fudbali, ali još je ljepše bilo ono „treće poluvrijeme“ uz „iće, piće“ i muziku. Domaćini Dragutin Guta Tendžerić, doktor Milutin Vučkovac, Lazo Šinik i njihovi saradnici sve su oduševili gostoljubivošću. Da je svima baš bilo lijepo svjedoči i činjenica da je dogovoreno da ovo druženje uz fudbal ubuduće bude tradicionalno.
- Posebno nam je drago što su nam došli naši dragi gosti iz Javne ustanove Sportski centar „Borik“. Zato koristim priliku da se zahvalim i predsjedniku Upravnog odbora Draganu Danelišenu i direktor Manojlu Zrniću kao i svim zaposlenim, koji su nam uvijek izlazili u susret, pa nam je izuzetno drago što smo mogli da ih ugostimo. Biće ovakvih druženja još, jer kad je nešto lijepo, onda ono treba i da traje – istakao je u ime domaćina Lazo Šinik.

14. 09. 2016.
Olimpijski slavoluk

Na današnji dan (14. septembar 2001. godine), dakle prije petnaest godina, u Sportskoj dvorani „Borik“, svečano je otvoren Olimpijski slavoluk u čast osam zlatnih banjolučkih olimpijaca. Na slavoluku se nalaze: fudbaler Tomo Knez (osvojio zlato 1960. godine na Olimpijskim igrama u Rimu), rukometaši Abas Arslanagić, Milorad Karalić, Nebojša Popović, Dobrivoje Selec (Minhen 1972), Zlatan Arnatović, Zdravko Rađenović i bokser Ante Josipović (Los Anđeles 1984. godne).
Inicijativa da se izgradi Olimpijski slavoluk u Sportskoj dvorani „Borik“ potekla je od rukometnog radnika Branka Jankovića, projektant je bio Darko Hrstić, a likovi zlatnih olimpijaca djelo su Beograđanina Nenada Vojčića. U Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“, će krajem ovog mjeseca, na skromnoj svečanosti, obilježiti jubilej - 15. godina od otkrivanja Olimpijskog slavoluka.

14. 09. 2016.
Početak radova na sanaciji dijela krova u SD "Borik"

Danas su počeli radovi na nastavku sanacije dijela krova Sportske dvorane "Borik". Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi 25.000 KM (bez PDV-a). Radove na ovom dijelu sanacije izvršiće radnici naše Ustanove.

09. 09. 2016.
Sportska dvorana „Obilićevo“ u novom ruhu

Skromnom svečanošću u srijedu naveče je otvorena sanirana i rekonstruisana Sportska dvorana „Obilićevo“, koja se nalazi u sastavu Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Godinama se u ovaj objekat nije ulagalo, zub vremena uzeo je svoj danak, mnogo toga u minulim decenijama je propalo, uništeno, devastirano, pa je bilo neophodno da se ona zbog sporta i sportista „sredi“, kako bi imali što bolje i kvalitetnije uslove za rad i takmičenja.
Na svečanosti koja je održana u holu dvorane „Obilićevo“ bili su prisutni brojni gosti, iz javnog, političkog i sportskog života Banje Luke, a o značaju ovog objekta za sport, o tome koliko se u njega uložilo i šta će on u budućnosti značiti govorili su gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, predsjednik Upravnog odbora Javne ustanove Sportski centar „Borik“ akademik Dragan Danelišen, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ Manojla Zrnić, i prvi čovjek Košarkaškog kluba invalida Vrbas Marinko Umičević.
Što je došlo do realizacije ovog projekta najzaslužniji je grad Banja Luka i gradonačelnik Gavranović, koji su pružili bezrezervnu podršku.
Radovi na dvorani Obilićevo počeli krajem 2015. godine kada je počela sanacija krova, da bi bili nastavljeni 1. juna 2016. godine, a završeni za nešto više od dva mjeseca kasnije.
Tom prilikom urađena je sanacija krova, kancelarija sa hodnikom, svlačionica, parket je u novom ruhu, izgrađene su tri rampe za osobe sa posebnim potreban, ulazni hol (foaje), te javni toalet, koji nije korišten gotovo dvije decenije.
Do sada za rekonstrukciju i sanaciju je utrošeno 183.137,75 KM.
Izvođači radova bili su Demetra, Luka, Knežević entering, Te-Ca-Si monting, a najveći dio obavili su sami radnici Ustanove.
Za doprinos i pomoć u razvoju Košarkaškog kluba invalida Vrbasa, Manojla Zrnić, direktor JU SC Borik dobio je plaketu koji mu je uručio kapiten kluba Igor Ignjatović.
Brojni banjolučki klubovi, koji koriste ovaj objekat, sad će u dvorani „Obilićevo“, koja je u novom ruhu, imati bolje mnogo bolje uslove, nego do sad, za treninge i takmičenje.

18. 08. 2016.
Otvaranje sanirane i rekonstruisane dvorane „Obilićevo“

U srijedu (17. 08. 2016. godine) sa početkom u 19,00 časova održaće se svečanost povodom otvaranja sanirane i rekonstruisane Sportske dvorane „Obilićevo“.
U nju se godinama nije ulagalo, pa je bilo potrebno da se ona „sredi“. Urađena je sanacija krova, kancelarija, ulaznog hola (foajea), svlačionica, parket je u novom ruhu, izrađene su tri rampe za osobe sa posebnim potrebama, javni WC koji nije korišten gotovo dvije decenije sad je ponovo u upotrebi.
Tim povodom sportistima, sportskim radnicima, korisnicima ovog objekta obratiće se Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banje Luke, Dragan Danelišen, predsjednik upravnog odbora Ustanove, Manojla Zrnić, direktor JU SC „Borik“ i Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.
Svečanost će se održati u holu Sportske dvorane „Obilićevo“.

16. 08. 2016.
Radovi u dvorani „Obilićevo“

U Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“, odnosno Sportskoj dvorani „Borik“ dosta toga je urađeno proteklih, ali i ove godine. Tako su sređene svlačionice, puštena u rad LED rasvjeta iznad borilišta, uređen VIP salon ispod sjeverne tribine, obavljena rekonstrukcija krova, zamijenjene stare kupole – novim, izgrađene invalidske rampe na službenom ulazu i ulazu u restoran, WC za invalide, napravljena kabina za novinare na južnoj tribini...
Nakon sređivanja dvorane „Borik“ na red je došla i Sportska dvorana „Obilićevo“. Već ranije je u njoj završena sanacija dijelova krova, zamijenjeno 14 starih kupola, saniran je ulazni hol, izgrađene dvije prilazne rampe za invalide.
Ovih dana su završeni radovi na uređenju šest kancelarija, a već uveliko se radi na sanaciji i stavljanju u funkciju četiri nove svlačionice, sanaciji i vraćanju bine u prvobitno stanje, te sređivanju unutrašnjosti dvorane.
Ono što vrijedi posebno istaći je da najveći dio radova izvode zaposleni u Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“, čime je ostvarena značajna ušteda novca.

17. 06. 2016.
Srbija bolja od Slovenije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, u prelijepom ambijentu dvorane „Borik“, pred oko 1.500 gledalaca, u prijateljskom susretu savladala je selekciju Slovenije sa 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16). Banjalučka publika je na najljepši način ispratila selekciju Srbije, sa željom da na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvoje jednu od medalja.
Već nakon prve četvrtine Srpkinje su imale prednost (24:16), da bi se ona istopila do kraja prvog poluvremena, pa su na odmor otišle sa minimalnim vođstvom (34:33). U nastavku susreta, ipak, je sve došlo na svoje, pa je na kraju ostvarena pobjeda 71:60.
U reprezentaciji Srbije sjajnu partiju pružila je Jelena Milovanović, koja je postigla čak 26 koševa, a istakle su se još Nevena Jovanović (13 poena), kao i Saša Čađo, bivša košarkašica Mladog Krajišnika, koja je kraj svog imena upisala 9 koševa.
Prije početka meča, priznanja su uručena Saši Čađo, najboljoj košarkašici Republike Srpske, još su ih dobili Marina Maljković, selektor Srbije, košarkašica Milica Dabović, Dragan Đilas, predsjednik KS Srbije i Rašo Nestorović, potpredsjednik KS Slovenije.

11. 06. 2016.
JU SC Borik na radničkim igrama Asocijacije sportskih centara Srbije

Na 15. sportskim susretima Asocijacije sportskih centara Srbije koje je održano na Zlatiboru od 25. do 29. maja 2016. godine, učestvovala je i ekipa Javne ustanove Sportski centar Borik. Osvojena je jedna medalja i to srebrnu u plivanju u muškoj konkurenciji. Naši takmičari Aleksandar Drndarević i Davor Josipović su imali drugo najbolje vrijeme na Igrama. Ispred njih je bila ekipa Veliki park iz Užica.
Na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je 11 sportskih centara (9 iz Srbije, javni zavod Šport Ljubljana iz Slovenije i JU SC Borik iz RS) koji su se takmičili u 12 disciplina (mali fudbal, basket, odbojka, stoni tenis, streljaštvo, tenis, ribolov, šah, kuglanje, plivanje, konopac, pikado).
Pored sportskih takmičenja, bila je ovo prilika i da se naši radnici druže sa svojim sportskih prijateljima. Tom prilikom učvršćena su stara, ali i stvorena nova prijateljstva. Svi su bili zadovoljni onim što su doživjeli na planinskoj ljepotici Zlatiboru i rastali su se uz ono poznato „vidimo se ponovo iduće godine“.

07. 06. 2016.
Albaseteu Čelendž kup

Ekipa španske Albasete pobjednik je Čelendž kupa košarke u kolicima, čiji je uspješan organizator bio Košarkaški klub invalida Vrbas.
U španskom finalu Albasete je bila bolja od Bilbaoa, slavila je sa 82:63. Pobjednički pehar i zlatne medalje šampionu Albaseti uručio je gradonačelnik Banja Luke, gospodin Slobodan Gavranović.
Treće mjesto osvojila je turska ekipa Rehab Merkezi, koja je savladala sunarodnike iz Turk Selea sa 68:51.
Banjalučki Vrbas u borbi za peto mjesto bio je bolji od njemačkog Kelna 99, na kraju rezultat je glasio 76:69. Sedmo mjesto na turniru osvojila je ekipa Pilatus Dragons koja je savladala izraelski Beit Halochem Haifa sa ubjedljivih 82:34.
Izabrana je i najbolja petorka turnira, a nju sačinjavaju: Kajl Marš, Harison Dejvid Braun (Albasete), David Moruiz i Džošua Turek (Bilbao) i Marekie Miler (Keln).
Sve pohvale za organizaciju Čelendž kupa košarke u kolicima dobio je Košarkaški klub invalida Vrbas. Po mišljenju mnogih ovo je do sad bila najbolje organizovano takmičenje za koju je dobijena ocjena 8,5, a niko od dosadašnjim domaćina nije prešao ocjenu 7.
- Imamo razloga za zadovoljstvo. Ovo je bila veoma zahtjevna organizacija za koju smo dobili sve pohvale kako od učesnika, isto tako i od Hansa Tukea, tehničkog delegata Međunarodne federacije košarke u kolicima. Veliku zahvalnost dugujemo i Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“, koja nam je svih ovih dana bila na usluzi – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba Vrbas, koji se zajedno sa Igorom Ignjatovićem najviše angažovao da bi sve bilo na najvišem nivou.
Najveću podršku organizaciju evropskog Čelendž kupa košarke u kolicima dali su Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, grad Banja Luka i tvornica obuće „Bema“.

25. 04. 2016.
Pobjednici Sport Podbrezova i Vilmoš Zavarko

Kuglaški jubilej u znaku Sport Podbrezova i Vilmoša Zavarka. Oni su bili najbolji na tradicionalnom NBC turniru „Borac Borik 2016“, koji su organizovali Kuglaški klubu Borac i Javna ustanova Sportski centar „Borik“, a održan je povodom obilježvanja Dana Banja Luke.
Ekipa Sport Podbrezova je osvojila prvo mjesto oborivši 3.718 čunjeva, dok je drugo mjesto pripalo domaćinu banjolučkom Borcu (3.657). Treće mjesto zauzela je Crvena zvezda (3.508 oborenih „drva“), inače, prošlogodišnji pobjednik, četvrti je bio mostarski Zrinjski (3.490), peti skopski Makpetrol (3.472), a šesti prijedorski Rudar sa 3.348 oborenih čunjeva.
Vilmošu Zavarku baš prija kuglana Lauš na kojoj je i šeti put pobijedio na ovom turniru. On je oborio 684 čunja, a iza njega su se plasirali: Boris Peković (641), Milan Jovetić (640), Jovan Ćalić (629), Viktor Nikolovski (624), Milan Tomko (623), Erik Kuna (623).
Povodom jubilarnog 20. NBC turnira Kuglaški klub Borac dodijelio je i plakete zaslužnim pojedincima za unapređenje ove smotre i međunarodnu saradnju. Priznanja su dobili: Manojla Zrnić, Marinko Umičević, Lazo Šešić, Saša Trivić, Jovan Ćalić, Milan Jovetić, Miroslav Macura, Nikolče Krstev, Milan Ostojić, Miloš Ponjević, Pavel Kuhnel, Ljubomir Todorovski.
Turnir je svečano otvorila Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta Vlade Republike Srpske, a takmičarima i brojnim gostima su se obratili i Manojla Zrnić, predsednik Organizionog odbora turnira i Dušan Kudra, direktor kuglaške smotre „Borac Borik 2016“.


25. 04. 2016.
„Borik“ u pravom svjetlu

Sve je spremno za predstojeći Čelendž kup u košarci u kolicima, koji će se održati od 22. do 24. aprila u Sportskoj dvorani „Borik“ i Univerzitetskoj dvorani „Kampus“. To su na konferenciji za štampu istakli Hans Kuke, tehnički delegat Evropske košarkaške organizacije, Igor Ignjatović, generalni menadžer turnira i Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.
- Prezadovljan sam onim što sam vidio. Jedan klub iz jednog maloga grada zaista se potrudio da ispuni sve ono što se od njega očekuje. Posebno sam prijatno iznenađen gostoprimostvom, ljubaznošću. Da se organizator trudi da baš sve bude u redu vidi se i po tome što je zamjenik direktora JU SC „Borik“ za minut riješio jedan problem. To je i najbolji dokaz koliko svi žele da organizacija bude na visokom nivou - rekao je Han Kuke.
Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas istakao je veliku zahvalnost Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ za sve što su učinili, ali i pozvao navijače da dođu, da pomognu Vrbasu kako bi ostvarili što bolje rezultate.
- Sve pohvale idu na račun menadžmenta JU SC „Borik“, zaista su se potrudili da sve bude na evropskom nivou i u tome su uspjeli. Očekujem da se košakaši Vrbasa predstave u pravom izdanju, učinićemo sve da budemo ne samo dobri domaćni, nego i da na parketu ostvarim uspjeh. Ako u tome i ne uspjemo, onda ćemo sigurno uspjeti da se iskažemo kao pravi domaćini i organizatori – naglasio je je Umičević.
Igor Ignjatović, generalni menadžer Čelendž kupa košarke u kolicima je rekao:
- Tehnički delegat je veoma zadovoljan onim što je vidio, ostali su još neki sitni detalji da uradimo. Sad je na nama da i na parketu učinimo što više. Već sutra (petak) očekuje nas ekipa španske Albasetea, sigurno najkvalitetnija ekipa na turniru, učinićemo sve da ostvarimo što bolji rezultat – riječi su Igora Ignjatovića.
Ekipe su podijeljene u dvije grupe. U gurpi „A“ nastapaju: Pilatus Dragons RCZS (Švajcarska), Turk Cell (Turska), BSR Amiab Albacete (Španica) i domaćin KKI Vrbas, a „B“ grupu sačinjavaju: Köln 99ers (Njemačka), Beit Halochem Haifa (Izrael), Bidaideak Bilbao BSR (Španija) i TSK Rehab Merkezi E.S.K. (Turska).


21. 04. 2016.
Posjeta predsjednika Asocijacije sportskih centara Srbije dvorani „Borik“

Preuzeto sa sajta Asocijacije sportskih centara Srbije

Povezivanje, razmena iskustva i saradnja sa srodnim organizacijama iz zemalja u okruženju, kao i zemljama EU, od velikog je značaja za poslovanje Asocijacije u budućnosti.
Predsednik Asocijacije sportskih centara Srbije, g. Milović Neđeljko, krajem januara 2016.godine, obratio se sportskim centrima iz okruženja, u Sarajevu, Rijeci, Banja Luci, Ljubljani, Skoplju, i Podgorici, ukoliko su zainteresovani da prošire prijateljske odnose, razmene iskustva i uspostave poslovnu saradnju sa Asocijacijom Svi kontaktirani sportski centri odazvali su se pozivu za saradnju.
Predsednik ASCS, g. Milović, u realizaciji svog plana posete, 29.01.2016., prvo je obišao JU SC „Borik“ iz Banja Luke.
Pored domaćinskog dočeka, u organizaciji direktora JU SC „Borik“, g.Manojla Zrnića, i obilaska sportskih objekata, predsednik ASCS, g.Milović imao je čast da prisustvuje svečanosti dodele nagrada za NAJBOLJE SPORTISTE GRADA BANJA LUKE. Ovim putem se zahvaljujemo g. Zrniću i zaposlenima u JU SC „Borik“ Banja Luka, na trudu, organizaciji, povezivanju i budućoj saradnji.


01. 04. 2016.
Dvije rampe za invalide do kraja sedmice

U Sportskoj dvorani „Borik“ već uveliko traju radovi kako bi banjolučki „hram sporta“ na najljepši način ugostio brojne evropske goste za predstojeći Čelendž kup u košarci u kolicima, koji će se održati od 21. do 24. aprila.
Već su pri kraju radovi na izgradnji rampe za invalide na službenom ulazu, a takođe i sa sjeverne, vanjske, strane dvorane uradiće se rampa kako bi osobe sa invaliditetom mogli lakše koristiti usluge našeg restorana. Taj posao bi trebao, naravno, zavisno od vremenskih uslova, da bude gotov da kraja sedmice, a onda bi krenuli i sa uređenjem toaleta za osoba sa invaliditetom.
Inače na ovogodišnjem Čelendž kupu u košarci u kolicima učestvuje osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe. U grupi „A“ utakmice će se igrati u Sportskoj dvorana „Borik“, a učestvuju: Pilatus Dragons RCZS (Švajcarska), Turk Cell (Turska), BSR Amiab Alabacete (Španija), te domaćin KKI Vrbas (Bosna i Hercegovina). U drugoj, „B“ grupi (još nije poznato gdje će igrati) su: Keln 99 (Njemačka), Beit Halochem Haifa (Izrael), Bodaideak Bilbao BSR (Španija) i TSK Rehab Merkezi E. S. K. (Turska).
Utakmice u grupama su na programu 22. i 23. a finale je 24. marta u Sportskoj dvorani „Borik“.16. 03. 2016.
Evropska elita u „Boriku“

Povodom predstojećeg Evro čelendž kupa u košarci u kolicima (na programu je se od 22. do 24. aprila) u Sportskoj dvorani „Borik“ održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici JU SC „Borik“ i Košarkaškog kluba Invalida Vrbas.
- Sa svoje strane ćemo sve učiniti da Košarkaški klub invalida Vrbas i Sportsk? dvorana „Borik“ na pr?vi način ugoste evropske goste. Već smo počeli sa radovima na izgradnji rampe za invalide na službenom ulazu, a istu ćemo napraviti sa vanjske strane kako bi se lakše mogli koristiti usluge našeg restorana. Takođe, u planu nam je da bude urađen i toalet za invalide. Što se tiče naše Ustanove sigurni smo da ćemo sve zahtjeve ispoštovati, kako bismo bili dobri domaćini, kako bi u svijet otišla najljepša slika iz Sportske dvorane „Borik“ - rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.
Marinko Umićević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas, koji je nedavno osvojio treći put uzastopno NLB ligu u košarci u kolicima, istakao je izuzetnu saradnju sa JU SC „Borik“.
- Moram se zahvaliti menadžmentu Ustanove i svim zaposlenim, koji su uvijek bili korektni prema našem klubu. Siguran sam da ćemo i ovog puta zajedno uspjeti u organizaciji ove evropske smore.. Mnogo nas čeka posla, mnogo je zahtijeva koje moramo ispuniti. Znam da će dvorana „Borik“ odgovoriti svima njima, ali ostaje nam problem druga dvorana. Učinićemo sve da to bude dvorana u Lazarevu, gdje treba da se obave neki radovi kako bi ona ispunila uslove da bude domaćin jedne grupe Evro čelendž kupa. Moram se zahvaliti i gradu Banja Luka, gradonačelniku Slobodanu Gavranović, koji će biti predsjednik Organizacionog odbora, što su nas podržali u našoj namjeri da budemo domaćini ovog evropskog takmičenja – rekao je Umićević.


10. 03. 2016.
Invalidska rampa na službenom ulazu SD „Borik“

Banja Luka i Javna ustanova Sportski centar „Borik“ u aprilu će biti domaćini još jednog evropskog takmičenja. Naime u Sportskoj dvorani „Borik“ od 22 do 24. aprila održaće se Evro čelendž kup u košarci u kolicima. Domaćin ovog takmičenje, koje će okupiti osam evropskih klubova (imena učesnika bi se trebala znati do 21. marta) je Košarkaški klub invalida Vrbas, inače trostruki pobjednik NLB lige.
U banjolučkom „hramu sporta“ ulažu ogromne napore kako bi evropske goste dočekali što ljepše. Počeli su radovi na izgradnji rampe za invalide na službenom ulazu, a uskoro će biti urađen i toalet za invalide. U planu je da se sa vanjske strane dvorane napravi i rampa za invalide kako bi lakše i bez problema mogli da dođu i do restorana.09. 03. 2016.
Radnici Ustanove čiste snijeg oko i sa dvorane "Borik“

Radnici Ustanove čiste snijeg oko i sa objekta dvorane "Borik" gdje će se održati centralna manifestacija obilježavanja Dana Republike.


05. i 06. 01. 2016.
Druženje u Boriku uz Nektar

U Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ povodom 40. jubilarnog turnira u malom fudbalu „Borik Nektar 2016“ (u utorak 8. decembra 2015. godine) održana je manifestacija „Druženje u Boriku uz Nektar“. Ona je održana pod sloganom „Jadan je Borik, jedan je Nektar“. Na ovoj svečanosti prisustvovali su gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, direktor Banjalučke pivare Nikolas Peni, predsjednik upravnog odbora JU SC „Borik“ Dragan Danelišen i direktor Manojla Zrnić, te brojni sportski i fudbalski prijatelji naše Ustanove.
Gospodin Slobodan Gavranović je tom prilikom rekao da se u Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“ domaćinski odnosi prema objektima koji se nalaze u njenom sastavu, da za radove u svojim objektima ne angažuju firme sa strane, već to čine zaposleni, da ona može biti primjer drugima kako treba da se radi. On je potvrdio da će se „Sportski bal“ – izbor najboljih sportista Banje Luke održati u hramu banjolučkog sporta, Sportskoj dvorani „Borik“.
Ovom prilikom nagrađeni su pojedinci koji su dali svoj doprinos u minulih 40 godina u afirmaciji malog fudbala i sportske dvorane „Borik“. Plakete su dobili: Nikolas Peni, Duško Crnogorac, Boško Stanišljević, Milorad Slavnić, Esad Bašić, Dragan Vukša, Siniša Kotaraš i Darko Pašagić.

09. 12. 2015.
Zahvalnica GP Jazavac

Naša Ustanova je dobila i Zahvalnicu za pomoć u realizaciji Međunarodnog festival mladog glumca ZAPLET 07 Gradskog pozorišta "Jazavac".

16. 11. 2015.
Održana konferencija za štampu na kojoj je najavljen jubilarni 40. turnir u malom fudbalu "Borik Nektar 2016".“

Počele su pripreme za tradicionalni Borikov turnir u malom fudbalu. Od ove godine uz "Borik" je stao naš dugogodišnji prijatelj Banjalučka pivara, pa se turnir zove "Borik Nektar 2016".
Turnir se igra u šest kategorija (seniori, veterani, kadeti, pionir, pjetlići i fakulteti).
Kotizacija za seniorski turnir iznosi 200 KM, a pobjedniku će pripasti novčana nagrada od 12.000 KM. Za ostale kategorije kotizacija iznosi 150 KM, a nagradni fond čini 50% od primljenih uplata koji se dijeli kao: 2/3 za pobjednika i 1/3 za drugoplasiranog.
Prijave ekipa do 01. decembra, početak 06. decembra 2015. godine.

Stranica turnira

05. 11. 2015.
Promocija knjige „40 godina Sportske dvorane Borik“

U Sportskoj dvorani „Borik“, pred oko više od 400 posjetilaca, promovisana je knjiga „40 godina Sportske dvorane „Borik“.
Između korica autori prof. dr Manojla Zrnić i Željko Tica, na 350 strana, opisali su sve ono što se dešavalo u minule četiri decenije u „hramu sporta“, ali i podsjetili sve prisutne na najveće uspjehe koji su ostvarili banjolučki sportisti i klubovi, kao i na brojne kulturno-muzičke manifestacije, jesenje i proljećne vašare, sajmove...
Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banje Luke, koji je i recenzent knjige istakao da je ovo svojevrsno svjedočanstvo jednog vremena posvećenog banjolučkom sportu, dok je drugi recenzent akademik Dragan Danelišen istakao da je Sportska dvorana „Borik“ ne samo sportska arena, nego i institucija sporta.
Poznati banjolučki pjesnik Miladin Berić pročitao je „Baladu o hramu sporta“, a tekstove iz knjige „40 godina Sportske dvorane Borik“ o uspjesima banjolučkog sporta čitao je sportski novinar Slobodan Babić.
Za sve ono što su dali banjolučkom sportu, a povodom 40 godina Sportske dvorane „Borik“ nagrađeni su: Pero Janjić (umjesto njega priznanje je primio zlatni olimpijac Zdravko Rađenović), Nikola Pavlišin, Miroslav Drndarević, Marinko Umićević, Draža Ninić i Snježana Šipka Bilić, umjesto koje je priznanje primila njena kćerka Gorica.

BALADA O HRAMU SPORTA

Novembar godine nije bitno koje
hram sporta obučen u Borčeve boje
u trećem redu sa istočne strane
odlutah u neke slavljeničke dane
vidim svoju sjenku pod svodom Borika
vidim mnogo suza, a u svakoj slika.
Niko tad ne bješe na tekstove imun
koje o Boriku pisao je Limun.

U tom vremeplovu nikako sa lica
neće da se spusti suza radosnica.
Krenuh baš od prve možda i najveće
koju Banja Luka zaboravit' neće.

Na golu Ako, Karalić u polju
i Beli s desnicom što liči na zolju
tu su još i Selec, Golići i Pop
uz njih navijači glasniji no top
tad nam je u hram banjalučkog sporta
iz Evrope stigla pobjednička torta.

Bilo kojim dijelom Banja Luke kreneš
pričalo se kako je boksovao Beneš
bila nam je mala i pretijesna hala
kad boksuju Bisić, Jokić, braća Pala
Sredoje u ćošku, a narod navija
još se i sad ježim: Slavija, Slavija.
Lupali su goste k'o djeca u kante
Vujković, Lumumba, Josipović Ante.

I gori Borik, s njim i Banja Luka
od Budžaka, Malte, pa do Šehitluka...
od podrške Borcu podrhtava hram
gostima šanse ne damo ni gram...
„Pomozi Bože, priziva se tvorac“
onda odmah zatim, Borac,
naprijed Borac!

Lažu kada kažu nema vremeplova
niz lice mi klizi radosnica nova,
a u njoj Slađa, Sanda, zatim Smilja
sa svakim smo košem na korak od cilja
Mersada, Snježa i Broćeta Saša
Borikom se ori pobjeda je naša.
U sledećoj suzi BL košarkaši
iz vremena koje cakli se u čaši,
u hramu sporta ponestaje zraka
sa osam metara tricu boca Skaka
za kvalitet gosta ponajmanje mari
pod svodom Borika Vujaković Dari.

Nakon njih na parket izlaze princeze
s rukometnom loptom sitan vez se veze
hram sporta je vulkan pa proključa često
za gošće je Borik neosvojiv prijesto.

Zatim gledam Dražu dok u borbu kreće
da dohvati zlato ako bude sreće
kad trubači krenu svirat' Marš na Drinu
rival je na podu već u prvom činu.

Na kraju pred Novu stižu fudbaleri
bar trista ekipa željno pehar mjeri.
A Borik prepunjen k'o spisak za azil
kad igra Mahala, Granap ili Brazil.

Nakon svih bitaka kad utihne borba
u hram dođe Dugme, Azra ili Čorba
tada se do zore ne napušta hala
a i zašto kući kad je bilo gala...
Još kada zagudi Miroslav ili Brena
tada ulaznici triput skače cijena..

I ko zna do kada gušila bi sjeta
da me sred Borika ne probudi teta
ona što u hramu o čistoći brine:
„Svi su već otišli, a ti spavaš sine“,
nije znala da mi u snu poput slika
proletje u trenu sva prošlost Borika.

Prošlost srećnih suza
ponosna i slavna,
ah, vremena divna,
ah, vremena davna...

Otuda u slavu dvorane i grada
ova o Boriku sanjana balada.

Miladin Berić

04. 11. 2015.
Iz „Borika“ na Evrobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije generalnu probu pred Evropsko prvenstvo (igra se od 5. do 20. septembra 2015. godine) odigraće protiv selekcije Slovenije u banjolučkom „Boriku“ 29. avgusta sa početkom u 18 časova.
Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut zajedno sa prvom čovjekom Košarkaškog saveza Republike Srpske Borisom Spasojevićem i generalnim sekretarom Draganom Ćazićem posjetio je banjolučki hram sporta i razgovora sa Manojlom Zrnićem, direktorom Javne ustanove Sportski centar „Borik“ o svim detaljima vezanim za predstojeću prijateljsku utakmicu.
- Do sad je uvijek naša selekcija pred važne događaje igrala „generalku“ u Beogradu, ali ovog puta smo se opredijelili za Banju Luku. Razlog je jednostavan: uvijek su u Republici Srpskoj bili uz nas, uvijek su se u Banjoj Luci i u drugim gradovima na najljepši način slavili uspjesi selekcija Srbije. Ovo je prilika da se na ovaj način zahvalimo za tu svesrdnu podršku. Dvorana „Borik“ ispunjava sve uslove za odigravanja jedne ovakve utakmice, prijatno sam iznenađen onim što sam vidio – rekao je Andrija Kleut, generalni sekretar KS Srbije.
Boris Spasojević, predsjendik KS Republike Srpske, koji je tehnički organizator ovog prijateljskog košarkaškog susreta kaže:
- Drago nam je što ćemo biti domaćini selekciji Srbije u njenoj posljednjoj provjeri pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, pripreme za organizciju ove utakmice smo već odavno počeli, nema sumnje, da ćemo sve ono što je dogovoreno sa ljudim sa KS Srbije i da uradimo.
Manoja Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“ je istakao.
- Biće ovo, nema sumnje, pravi košarkaški spektakl, ali i prilika da u jednom sjanom ambijentu poželimo mnogo uspjeha košarkaškoj reprezentaciji selekciji Srbije na evropskoj smotri. Predstoji nam dosta posla oko organizacije, jer očekujemo pun „Borik“, pa se svi zajedno moramo potruditi da ona bude na najvišem nivou.

04. 08. 2015.Ljetna akcija
Radnici JU SC Borik se uključili u akciju čišćenja
poplavljenog područja grada Banja Luka

Radnici JU SC Borik su se uključili u akciju pomoći nastradalima od poplava na području grada Banje Luke. U dvije smjene, već nekoliko dana radnici naše Ustanove su utovaruju u kamione poplavljenu imovinu koja je potpuno uništena, te dostavljaju humanitarnu pomoć.

[FOTO]

19. 05. 2014.
GP Jazavac u magazinu BH Dani

U magazinu BH Dani izašao je tekst "Izrastanje i sazrijevanje pozorište" o Gradskom pozorištu Jazavac u kojem su iznijete pohvale o našoj Ustanovi. Tekst
Tomić spasio bod Srbiji

Juniorska reprezentacije Srbije, u četvrtom kolu „A“ grupe Svjetskog prvenstva, igrala je neriješeno (24:24) sa Danskom, najozbiljnijim kandidatom za jednu od medalja.
Bila je to sjajna rukometna predstva u kojoj su poseban „štimung“ dali navijači, jer su ponovo napunili „Borik“. Uz sjajnu atmosferu i podršku „orlići“ su pružili odličnu partiju i uspjeli su da odole Dancima, koji su u prethodna tri meča ostvarili tri pobjede.
Junak susreta bio je golman Srbije Tomić,(sakupio sedamnaest odbrana) koji je sjajnom intervencijom zaustavio posljednji napad Danaca i tako „odbranio“ bod Srbiji.
Ovim remijem „orlići“ su, pod uslovom da pobjede u subotu Angolu (21 čas), obezbjedili drugo mjesto u svojoj grupi i prolaz u osminufinala ovog takmičenja.

18. 07. 2013.
Srbija sama sebe pobijedila

Nakon dvije pobjede (Francuska i Rusija) reprezentacija Srbije u trećem kolu „A“ grupe“ Svjetskog juniorskog prvenstva, koja se igra u dvorani „Borik“, doživjela je neočekivani poraz od selekcije Tunisa 28:29. Iako su Tunižani većim dijelom utakmica imali rezultatku prednost (čak je iznosila i pet golova razlike 11:6), „orlići“ su u drugom poluvremenu uspjeli ne samo da stignu rezultatski minus, nego i minut i po prije kraja utakmice povedu dva gola razlike 28:26.
U „Boriku“, koji je ponovo bio pun (bilo je 3.500 gledalaca), već je počelo pobjedničko slavlje, koje se u infarkt zavšrnici pretvorilo u rukometnu tugu. Dvije greške igrača Srbije bile su kobne, što su Tunižani vješto iskoristili, postigli su dva gola i stigli do neočekivane, ali potpuno zaslužene, pobjede.
Reprezentacije Srbije večeras (četvrtak) igra sa Danskom (21 čas), u petak je slobodan dan, a u subotu posljednjeg dana rival joj je Angola (21 čas).

17. 07. 2013.
Pun Borik srušio i Ruse

Juniorska reprezentacije Srbije zabilježila je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Ovog puta pred „orlićima“ je poklekla i reprezentacije Rusije - 24:21.
Baš kao i u premijernom meču „A“ grupe“ sa Francuskom, reprezentativci Srbije, imali su ogromnu podršku sa tribina“. Banjolučki hram sporta, dvorana „Borik“ bila je premala (bilo je 3.500 gledala, još ih je 1.000 ostalo pred vratima), da primi sve one koji su željeli da vide na djelu rukometne nade Srbije. U pravoj „brazilskoj“ atmosferi, navijači su bili i najveći adut „orlićima“ na putu do druge pobjede na planetarnoj rukometnoj smotri.
U utorak je slobodan dan, a u srijedu (21 čas) reprezentacija Srbije igra sa Tunisom.

16. 07. 2013.
Pobjeda Srbije na početku

Rukometna premijera za deset! Juniorska reprezetnacija Srbije sjajno je počela takmičenje na Svjetskom prvestvu. U svojoj prvoj utakmici „A“ grupe „Orlovi“ su pobijedili jednog od favorita za titulu Francusku 25:24.
Utakmica je odigrana u sjajnom ambijentu, pred 3.000 gledalaca, koji su svim srcem bili uz selekciju Srbije. Uz veliku podršku sa tribina Srbija je došla do vrijedne i značajne pobjede i tako nagovijestila da će na ovogodišnjoj planetarnoj smotri imati jedno od glavnih uloga.
Reprezentacije Srbije večeras (ponedjeljak) igra sa selekcijom Rusije od 21 čas.

15. 07. 2013.
Sve je spremno za Svjetsko prvenstvo

Počelo je odbrojavanje! Do početka Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu, koje će se održati od 14. do 28. jula u četiri grada: Banjoj Luci, Sarajevu, Zenici i Ljubuškom, preostalo je još samo tri dana.
Banja Luka i Javna ustanova Sportski centar „Borik“ ugostiće od 14. do 20. jula, šest rukometnih selekcija: Angolu, Francusku, Dansku, Tunis, Rusiju i Srbiju, koje su svrstane u grupu „A“, i ona je po kvalitetu reprezentacija najjača.
Pripreme za ovu juniorsku planetarnu smortu privode se kraju. Banjolučki hram sporta, dvorana „Borik“ biće u novom ruhu. Zamijenjene su staklene prizme, ugrađene ventilacija i klimatizacija, pojačano osvjetljenje, postavljen novi semafor i plastična podloga za teren, renovirane su svlačionice…
I radnici Javne ustanove Sportski centar „Borik“ dali su puni doprinos da hram banjolučkog sporta dobije ljepši izgled. Unutrašnjost dvorane je okrečena, stolice oprane, sređen je prilaz, tako da će svi oni koji dođu sigurno biti iznenađeni novim sjajem „Borika“.
Sa svim onim što je urađeno, nema sumnje, dvorana „Borik“ sad ispunjava evropske i svjetske kriterijume da bude domaćin velikih sportskih smotri.

11. 07. 2013.
Konferecija za štampu

Povodom Dana grada Banje Luke i dana dvorane „Borik“ (svečano otvorena 20. aprila 1974. godine), u hramu sporta održana je konfeneracija za novinare. Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik, govorio je o prošlosti sadašnjosti i budućnosti dvorane, odnosno šta su njenim otvaranjem dobili banjolučki sport i banjolučki sportisti.
Jovica Keserović, zamjenika direktora JU SC „Borik“ istakao je da će se u subotu (20. aprila) sa početkom u 10 časova održati tradicionalna, deseta, manifestacija „Kotlićijada – Borik 2013“.
Gost na konferenciji je bio proslavljeni kik-boks šampion Draženko Ninić. Zanimljivo je istaći da je on na dan kada dvorana „Bork“ slavi svoj 39. rođendan, pod njenim svodom, 20. aprila 2002. godine osvojio titulu profesionalnog pravaka Evrope u kik-boksu, a da ju je odbranio godinu dana kasnije, takođe na taj isti dan.

18. 04. 2013. 11,00 časova
Dvorana Borik


Grad Banja Luka


Sluajna slika

Turnir u malom fudbalu Borik

Turnir u malom fudbalu Borik